Setari Cookie-uri

Afla daca esti 'amenintata' de osteoporoza!

20 octombrie 2011 este Ziua MondialaImpotriva Osteoporozei, un pretext deosebit pentru a le arata mamelor noastre ca ne pasa de sanatatea lor.Multe mame ar aprecia cu adevarat un cadou care sa le faca mai fericite, mai sanatoase si care sa le pastreze in viata copiilor lor cat mai mult posibil. Prin pachetul “Multumesc, mama!”, ele vor afla de la cei mai buni medici daca sufera de osteoporoza si vor beneficia de cele mai noi si mai eficiente metode de tratament.

Tratamentul dureaza 12 luni si constain cateva etape in care monitorizarea permanenta a pacientei este esentiala. Intr-o prima etapa, pacienta se prezintala sediile REGINA MARIA pentru osteodensitometrie. Cu rezultatul obtinut, se programeaza la consult la unul dintre medicii din program. Medicul ales va continua sao monitorizeze pe toata perioada programului. In aceasta etapa, mama dumneavoastra va beneficia de tratamente de tip endocrinologic si reumatologic. Urmeaza etapa calificarii pentru tratament care constain: analize de laborator la recomandarea medicului si in consultul de specialitate care va stabili forma de tratament. Cea de-a treia etapa este rezervata tratamentului si monitorizariisi constain tratament injectabil (doar doua injectii timp de un an), consult de specialitate, osteodensitometrie pentru trei segmente (coloanasi sold bilateral) si in consult de specialitate la evaluarea finala.

Citește și:

Osteoporozaeste a treia cauza de mortalitate in tarile civilizate si afecteaza peste 200 milioane de oameni la nivel mondial si aproximativ 12% din populatia Europei. In Romania, procentul variazaintre 10% si 12%. Osteoporoza este o boala careafecteazafemeile in proportie de 90%, preventia prin diagnosticarea sa din timp fiind esentiala.

Comunicat de presa

Vizionare placuta


Kudika
18 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.