Setari Cookie-uri

Tot ce trebuie sa stii despre cardul national de sanatate

Informatiile minime care vor putea fi accesate de pe cardul national, precum si cele inscrise pe cipul cardului, sunt, printre altele, diagnostice cu risc vital si boli cronice, grupa sanguina si Rh, acceptul exprimat in timpul vietii pentru prelevarea, dupa deces, de organe, tesuturi si celule.

Cat costa cardul si unde se achita

Ministrul Sanatatii a pus astazi in dezbatere publica, pana in data de 10 februarie, proiectul de Hotarare de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la cardul national de asigurari sociale de sanatate.

Contravaloarea cardului national se suporta atat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, cat si de asigurat.


Asiguratul suporta cheltuielile reprezentand contravaloarea cardului national de asigurari sociale de sanatate, respectiv a documentului propriu-zis prin care se atesta calitatea de asigurat, precum si costurile aferente distributiei acestuia. In momentul primirii cardului de la factorul postal sau, dupa caz, de la casa de asigurari de sanatate, asiguratul plateste contravaloarea acestuia, potrivit MEDIAFAX.

Din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate se suporta costurile aferente implementarii sistemului national al cardului.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Ianuarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.