Setari Cookie-uri

Vrei sa pleci in tarile calde? Iata un nou vaccin care te protejeaza

Primele rezultate ale studiului clinic de faza III pentru vaccinul impotriva malariei, RTS,S, ce au fost publicate aseara in versiune online de catre New England Journal (NEJM), arata faptul ca vaccinul candidat le poate oferi copiilor din Africa o protectie sporita in fata malariei clinice sau severe, cu un grad de siguranta si toleranta acceptabil. Rezultatele acestui studiu au fost anuntate aseara in cadrul Forumului pentru Malarie organizat de Fundatia Bill & Melinda Gates, in Seattle, Washington.

Eficienta pe termen lung


Vaccinul candidat RTS,S impotriva malariei este inca in proces de dezvoltare. Mai multe informatii despre efectele pe termen lung ale vaccinului, la 30 de luni dupa cea de-a treia doza, vor fi disponibile, cel mai probabil, la finalul anului 2014. Aceasta analiza va furniza date importante pentru autoritatile de sanatate publica si cele de reglementare in privinta beneficiilor si riscurilor vaccinului RTS,S.

Siguranta


Incidenta generala a efectelor adverse (SAEs)** in acest studiu s-a realizat comparand beneficiarii vaccinului candidat RTS,S (18%) cu cei care au primit un vaccin de control (22%).
Valorile diferite ale efectelor adverse au fost observate intre grupurile de vaccinuri pentru evenimente specifice, cum ar fi convulsiile sau meningita, si au fost mai mari in grupul cu vaccin impotriva malariei. Convulsiile au aparut ca fiind cauzate de febra si s-a apreciat ca putin probabil ca meningita sa aiba legatura cu vaccinul. Aceste date vor fi monitorizate in continuare, urmand ca informatii suplimentare referitoare la profilul de siguranta al vaccinului candidat impotriva malariei, RTS,S, sa fie furnizate peste trei ani.

Comunicat de presa


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Octombrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.