Setari Cookie-uri

Mamele din comunitatile rurale invata sa gateasca sanatos

Atelierul a fost sustinut de prezentatoarea TV Melania Medeleanu si Monica Rosu - autoarea blogului culinar The Foodie Family, care a pregatit 3 retete diferite pentru mamele prezente.

”Organizarea unui astfel de eveniment este mai mult decat binevenita, mai ales pentru mamicile din mediul rural care nu prea au acces la informatie. Pentru mine, aceasta a fost prima interactiune cu mamele din programul „Mame bune, copii sanatosi”. Mi-a facut foarte mare placere sa fiu printre ele, sa vorbesc cu ele, sa le aflu problemele, nevoile. A fost o adevarata experienta care m-a incarcat si mi-a intarit dorinta de a le ajuta”, a declarat Melania Medeleanu.

cartofi „Ma bucur ca am avut ocazia sa impartasesc din experienta mea de mama si altor mame care isi doresc sa invete pentru a putea sa isi creasca sanatos copiii. A gati sanatos nu este greu si nici nu trebuie sa coste foarte mult. Trebuie doar sa stim sa valorificam resursele pe care le avem” a declarat Monica Rosu, autoarea blogului culinar The Foodie Family.

Cercetari stiintifice recente au aratat ca nutritia copiilor mici are consecinte pe termen lung si joaca un rol important in prevenirea anumitor boli cronice, odata ajunsi la maturitate. In plus, deficientele de micronutrienti, in special deficienta de fier, sunt asociate cu o dezvoltare psihomotorie intarziata si dificultati in abilitatile de invatare (afectarea functiei cognitive).

Prin organizarea atelierului de gatit, World Vision Romania face inca un pas pentru a putea ameliora viata de zi cu zi a mamicilor si copiilor din mediul rural. Seria evenimentelor de acest tip va continua, alaturi de sesiunile informative din cadrul Scolii Mamicilor de la Sat, unde mamele primesc informatii de baza privind cresterea si ingrijirea copilului mic. „Perioada in care vom reusi sa sustinem aceste sesiuni depinde foarte mult de sustinerea demersului nostru de catre donatorii de orice fel din Romania, individuali sau corporatisti. WV a pus pe picioare un proiect care se dovedeste a fi util si important pentru femeile gravide si mamele din mediu rural – acum dorim sa-l extindem ca durata si amploare, acest proiect trebuind sa ajunga in cat mai multe comunitati rurale posibile in Dolj, Valcea si in alte judete” a declarat Gabriela Paleru – Manager Programe Sanatate, World Vision Romania.

Alatura-te cauzei World Vision Romania si aboneaza-te la bunatate pe www.mamebunecopiisanatosi.ro! Cu doar 1 leu pe zi, poti ajuta bebelusii defavorizati sa aiba un start sanatos in viata!

www.mamebunecopiisanatosi.ro
www.worldvision.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.