Setari Cookie-uri

1 din 4 europeni sufera de alergie si nu stie inca

Rinita alergica afecteaza in medie 24% din populatia Europei. Simptomele care includ stranutul, congestia nazala si pruritul ocular

Comunicat de presa

Potrivit unui studiu ARIA, 1 din 4 europeni sufera de alergie si nu este constient de aceasta afectiune. Fie simptomele sunt interpretate gresit, fie sunt ignorate ca simple indispozitii, si astfel alergia afecteaza viata multor oameni.

Cele mai frecvente tipuri de alergii sunt: rinita alergica sezoniera sau persistenta, astmul bronsic, eczema, urticaria, angioedemul si anafilaxia, care se manifesta din cauza alergenilor precum: polenul, parul de animale, acarienii, mucegaiul, componentele unor alimente (lapte, oua, capsuni, alune, etc), veninul unor insecte (albina, viespe, paianjen), dar si din cauza anumitor substante chimice.

Rinita alergica afecteaza in medie 24% din populatia Europei. Simptomele care includ stranutul, congestia nazala si pruritul ocular, pot aparea intermitent, fiind determinate de polenul arborilor, ierburilor si buruienilor. Rinita sau rino-conjunctivita sezoniera se mai numeste si boala sau febra fanului.

Consultarea medicului
este foarte importanta in obtinerea de informatii despre alergie, despre medicamentele disponibile si despre modul in care puteti controla mediul. Practic exista trei tipuri de tratament pentru alergie: controlul mediului, medicamentele sau imunoterapia alergenica. Primele modalitati de a va ajuta singuri sa va simtiti mai bine sunt adaptarea, atat a stilului de viata, cat si a mediului astfel incat sa se evite sau sa se reduca expunerea la alergeni.

dr. Poliana Leru Un alt aspect important care trebuie retinut este faptul ca alergiile reprezinta o afectiune care se manifesta in toate anotimpurile. Dr. Poliana Leru, medic primar alergolog declara ca: "toamna si iarna dau nastere sau acutizeaza alergiile de tip respirator, respectiv rinitele alergice si astmul bronsic. Toamna sunt crescute unele polenuri ale unor plante salbatice sau buruieni, cum sunt pelinul sau mucegaiul, in special cand umiditatea atmosferica este crescuta, ca si perioada de timp mai mare petrecuta in spatii inchise, unde predomina acarienii, favorizeaza dezvoltarea reactiilor alergice. De asemenea, expunerea la temperaturi scazute, la vant, poate determina reactii cutanate anormale cum ar fi urticaria la frig, care se manifesta prin aparitia de leziuni la nivelul zonelor expuse.”
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Noiembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.