Programul evenimentelor de Ziua Mondiala a Diabetului

Programul evenimentelor de Ziua Mondiala a Diabetului
Kudika
11 Noiembrie 2011

Prima zi a evenimentului, 12 noiembrie, este dedicata profesionistilor si va cuprinde Simpozionul stiintific "Actualitati si perspective in diagnosticul si tratamentul diabetului zaharat", care va avea loc in intervalul orar 09:50 – 16:05.

Comunicat de presa

Anul acesta, Ziua Mondiala a Diabetului se desfasoara la nivel national in perioada 12-14 noiembrie 2011, la Craiova, sub motto-ul "Controleaza-ti diabetul".
invitatie la Ziua Mondiala a Diabetului

Prima zi a evenimentului, 12 noiembrie, este dedicata profesionistilor si va cuprinde Simpozionul stiintific "Actualitati si perspective in diagnosticul si tratamentul diabetului zaharat", care va avea loc in intervalul orar 09:50 – 16:05. Manifestarea va avea loc in Sala de sedinte a Prefecturii Craiova si va reuni cei mai renumiti diabetologi si nutritionisti din Romania, dintre care amintim: prof.univ.dr. Maria Mota, prof.univ.dr. Nicolae Hancu, prof.univ.dr. Amorin Popa, prof.univ.dr. Radu Lichiardopol.

Seara va continua cu un concert extraordinar al Orchestrei Medicilor din Bucuresti, care se va desfasura la Filarmonica Oltenia, in intervalul 18:00-19:30. Ziua se va incheia cu o cina festiva si cu acordarea Premiilor de Excelenta „Educatie si Preventie in Diabet”, editia I, la sala Maura, cu incepere de la ora 20:00.

Ziua a doua, 13 noiembrie, va fi cadrul de desfasurare al testarii gratuite a glicemiei si a hemoglobinei glicozilate intr-un cort amenajat in centrul orasului, in Piata Mihai Viteazu, in intervalul orar 10:00 – 17:00. Tot in aceasta zi, flash mob-ul „Controleaza-ti diabetul!” va prilejui lansarea imnului luptei impotriva diabetului. Imnul va fi interpretat in premiera de Adrian Tutu, castigatorul primei editii a show-ului TV, „Romanii au talent”.

A treia zi, 14 noiembrie, va continua testarea gratuita a glicemiei si a hemoglobinei glozilate, intre orele 10:00 – 17:00. O alta actiune din aceasta zi o va constitui Marsul biciclistilor „Sanatate pe doua roti. Impreuna impotriva diabetului”, care va avea loc intre orele 13:00 – 14:00.

In toate cele 3 nopti ale evenimentului, cladirea Prefecturii Dolj va fi iluminata in albastru, culoarea oficiala a diabetului, ca un semnal de speranta pentru milioanele de persoane care sufera de aceasta afectiune.

Vizionare placuta


Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri