Telocitele, descoperire a echipei de cercetatori de la Institutul „Victor Babes” condusa de Acad. Laurentiu M Popescu continua sa revolutioneze lumea medicala mondiala. In prezent, Telocitele sunt recunoscute in cel putin 40 de laboratoare de pe cele 5 continente. Cele mai active tari in cercetarea Telocitelor sunt: China, Germania, Belgia, Italia, SUA.
studiul telocitelor

50 de intrebari care iti vor schimba perspectiva asupra vietii

Mai mult, in laboratoarele din Guangzhou-China-acolo unde a fost si echipa de cercetatori romani- se lucreaza intens pentru ca in cursului anului 2012 sa fie realizat primul transplant pe soareci.

Recunoasterea descoperirii de talie mondiala care ar putea salva milioane de vieti este realizata si in mediul academic. Acad. Laurentiu M Popescu a primit de curand, in prezenta unui public numeros, titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii din Debrecen (Ungaria), o premiera pentru cercetarea romaneasca.

Iar lucrurile nu se opresc aici, Acad. Laurentiu M Popescu fiind invitat la Academia Internationala de Stiinte Cardiovasculare Canada pentru a i se inmana medalia de merit a anului 2012 pentru “Distinse realizari in domeniul stiintei cardiovasculare”. Printre motivele acordarii acestei distinctii, una dintre cele mai importante la nivel mondial pentru lumea medicala, se numara realizarile in plan stiintific printre care si descoperirea Telocitelor.

De precizat ca, aceasta importanta distictie a mai fost acordata unor personalitati marcante ale lumii medicale mondiale, printre care si patru laureati ai premiului Nobel (Robert Furchogott, Edwin Krebs, Sir John Vane si Louis Ignarro). Acestora li se adauga, printre altii, cel mai important chirurg cardiac al tuturor timpurilor, Michael DeBakey din Huston Texas, Richard Bing-cel care a clarificat prin cateterism cardiac, metabolismul inimii, Eugene Braunwald-editorul celui mai important tratat international de cardiologie, Sir Magdi Yacoub-seful cardiologiei de la Imperial College, Londra, Eric Olson-cel mai important specialist in dezvoltarea studiului inimii sau cercetatorul britanic, de faima mondiala- Sir S.Moncada.

Toate acestea vin dupa un an 2011 cu progrese importante in studiul Telocitelor. Cele 20 de zile petrecute in China de catre echipa de cercetatori de la Institutul „Victor Babes” formata din Dr. Catalin G Manole, Dr. Mihaela Gherghiceanu, Dr. Valeriu Cismasiu si Dr. Laura Suciu si condusa de Acad. Laurentiu M. Popescu au insemnat pasi importanti in studiul Telocitelor. De altfel, si in 2012 sunt programate deplasari ale cercetatorilor romani in China si ale celor chinezi in Romania pentru alte studii comune.

Horoscopul SANATATII: descopera ce iti rezerva astrele in aceasta saptamana
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: