Setari Cookie-uri

Echinaceea si propolis - Remedii naturiste contra gripei

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (ANPCPPSR) a realizat 2 studii comparative privind tabletele de supt pentru tratarea simptomelor gripei si racelii, studii in care s-au inregistrat greseli insemnate atat referitoare la metodica folosita, cat si greseli de interpretare a datelor. Din pacate, rezultatele acestor studii au adus prejudicii de imagine companiei Fiterman Pharma, fiind preluate in presa locala si cea nationala. Din acest motiv, dorim sa aducem cateva lamuriri.

4. Vitamina C sau acidul ascorbic este esentiala pentru buna functionare a organismului. Vitamina C nu poate fi sintetizata de om şi, mai mult, in perioadele de boala, necesarul acesteia creşte. Atentie! Vitamina C primeste indicativul E doar atunci cand este folosita cu rol de conservant pentru produsele alimentare (panificatie, cofetarie, bauturi racoritoare etc).

Studiul realizat de ANPCPPSR este superficial si gresit si se bazeaza pe informatiile de pe eticheta produselor si nu pe teste sau verificari de laborator. De asemenea, mai multe substante enumerate ca excipienti la unele dintre cele 24 de produse analizate nu au primit indicativul E asa cum ar fi trebuit (ex: zaharina sodica - E 954, aerosil – E 551, gelatina - E 441, polividona - E1201).


Comunicat de presa

Vizionare placuta


Kudika
27 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.