Omega 3, elixirul sanatatii. Beneficiile acizilor grasi Omega 3

Omega 3, elixirul sanatatii. Beneficiile acizilor grasi Omega 3
Kudika
2 Februarie 2012

Acizii grasi omega 3 sunt acizi grasi polisaturati ce includ DHA, EPA si ALA, acizi ce sunt vitali pentru a ne pastra sanatatea. Ei se regasesc in peste gras oceanic (somon, ton, macrou, sardine), alge, uleiuri vegetale, unele seminte si nuci.

Atunci au descoperit ei ca tot ce mancau eschimosii era bogat in acizi grasi omega3 si ca acesti acizi erau foarte importanti pentru sanatate.

Beneficii Omega 3

Boli cardiace coronariene - aceasta boala apare in cazul formarii placii de aterom la nivelul arterelor coronare. Aceste artere asigura aportul de oxigen catre inima si impiedica circulatia sangelui. Omega3 are proprietatea de a elibera blocajul din calea sangelui si de a imbunatatii circulatia.

Subdezvoltare a creierului si acuitate vizuala - Nou-nascutii care s-au nascut cu creierul insuficient dezvoltat si probleme de vedere au fost privati de omega 3, acesta lipsind din dieta mamei pe timpul sarcinii. S-a demonstrat ca femeile insarcinate care au consumat acizii grasi au dat nastere la copii mai dezvoltati decat altii.

Unele tipuri de cancer - S-a demonstrat ca omega 3 ajuta anumiti pacienti bolnavi de cancer (in special cancer la san, de colon si la prostata) sa isi imbunatateasca calitatea vietii.

Alte riscuri reduse de consumul de Omega3: depresia si anxietatea, artrita, eczeme, dislexie, dispraxie, ADHD (deficit de atentie/hiperactivitate), bolile Alzheimer si Parkinson.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri