Setari Cookie-uri

Mancam cu intelepciune ca sa traim mai fericiti

Mancam cu intelepciune ca sa traim mai fericiti si sa ne simtim mai bine, asa cum sustine campania „5 portii de legume, fructe sau suc de fructe”

In acelasi timp, Corina marturiseste: „ Pentru noi nu exista niciun mic dejun fara fructe proaspete. Cred ca ele nu doar ne insanatosesc, dar ne inveselesc si ziua. Mananc fructe si legume de mai multe ori pe zi– de fiecare data cand vreau sa iau o gustare, prefer sa rontai un mar sau un morcov. Au o savoare aparte, iar gandul ca imi si ajuta organismul, de la piele pana la intregul sistem imunitar, ma face sa am o „relatie” serioasa cu aceste alimente. Robin, fiul meu, mananca fructe si legume proaspete pe parcursul zilei ca si gustari intre mese. L-am invatat ca fructele si legumele proaspete il fac mai fericit asa ca le devoreaza cu pofta, iar eu am grija ca de fiecare data cand e jucaus sa-i amintesc de ultimul fruct mancat. Cand vine vorba de sucuri, cumparam sucuri cu 100% fruct si fara adaos de zahar. Consumam sucuri de fructe de 2-3 ori pe saptamana, in special in diminetile de weekend cand suntem cu totii acasa. Ne adunam in bucatarie si ne jucam cu diverse arome si culori. Eu beau suc de fructe in special dupa concerte, cand sunt obosita.


Presedintele companiei initiatoare, Uniunea Nationala a Producatorilor de Sucuri (KUPS), Julian Pawlak subliniaza si atrage atentia asupra a ceea ce este important in desfasurarea unei astfel de campanii si asupra motivatiei Uniunii Nationale a Producatorilor de Sucuri pentru a o initia.


„ KUPS se implica de multi ani in promovarea informatiilor cu privire la proprietatile benefice ale legumelor, fructelor si sucurilor de fructe pentru sanatatea omului. Aceasta campanie este unul dintre proiectele noastre educational - informative cele mai importante si ne bucura amploarea pe care o capata, precum si efectele notabile sub forma cresterii gradului de constientizare in randul publicului dupa prima editie, desfasurata in Polonia. Privim cu responsabilitate la ceea ce am reusit pana acum si planuim,de asemenea, actiuni urmatoare deoarece educarea este un proces lung si delicat. Impreuna cu partenerii nostri – Comisia Europeana, Agentia Pietei Agricole din Polonia, precum si Fondul de Promovare a Fructelor si Legumelor, institutii care cofinanteaza aceast program in mod consecvent si pe o scara cat mai larg-, vom promova o alimentatie sanatoasa bazata pe consumul zilnic de 5 portii de legume, fructe sau suc de fructe.”, declara Julian Pawlak, Presedintele KUPS.

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.