Setari Cookie-uri

Saptamanii Europene a Imunizarii

Romania se situeaza pe primul loc din Uniunea Europeana in ceea ce priveste mortalitatea cauzata de cancerul de col uterin, Organizatia Mondiala a Sanatatii estimand ca numarul de cazuri noi de cancer de col uterin va creste in tara noastra cu 21% pana in anul 2025.

”De-a lungul celor 3 ani in care Fundatia Renasterea a desfasurat teste Babes-Papanicolau, statistica arata ca peste 67% dintre cele 16.000 de femei investigate au infecţii genitale complexe, ce necesita tratament de specialitate. De asemenea, studiul arata ca 10,5% dintre acestea prezinta leziuni pre-canceroase, fiind indrumate pentru investigaţii suplimentare. Aceste rezultate subliniaza inca o data necesitatea implementarii unui program de screening national si de vaccinare anti-HPV, pentru a preveni leziunile pre-canceroase si dezvoltarea cancerului de col uterin”, spune doamna Mihaela Geoana, Presedintele Fundatiei Renasterea pentru Educatie, Sanatate si Cultura.

Asadar, Ministerul Sanatatii se confrunta cu numeroase cazuri de infectii si boli care ar putea fi prevenite eficient prin realizarea unor programe de vaccinare coerente.

Citește și:

Provocarea inceperii unor programe de imunizare va fi sprijinita si de masuri eficiente care doresc sa aduca in atentia parintilor faptul ca vaccinarea este una dintre cele mai importante reusite ale medicinei moderne.

Vizionare placuta


Kudika
27 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.