Setari Cookie-uri

Un pahar de bere pe zi reduce incidenta bolilor de inima

Un pahar cu bere baut in fiecare zi poate avea un aport important in prevenirea bolilor cardiace, arata un studiu efectuat in Laboratoarele Fondazione di Ricerca e Cura "Giovanni Paolo I," din Italia, ale carui rezultate au fost publicate de European Journal of Epidemiology.

Cercetatorii au identificat de asemenea si alte calitati ale berii care nu se regasesc in cazul altor bauturi alcoolice. Aceasta contine mai multa apa – în proportie de peste 90%. In plus, berea contine carbohidrati, potasiu, magneziu si vitamine de tip B, inclusiv acid folic. Astfel, un pahar de bere pe zi ofera peste 15% din doza zilnica recomandata a acestor substante. In plus, consumata moderat, berea poate scadea nivelul de homocisteina din sange, care in cantitati mari este un factor activ in producerea bolilor de inima.

Studii paralele desfasurate in comunitati in care se consuma berea, din Australia si Cehia, leaga de asemenea consumul moderat de bere de scaderea riscului de aparitie a bolilor de inima. Astfel, 3.000 de iubitori de bere care au participat la studiu in Australia, pe o perioada de 10 ani, au inregistrat un risc de imbolnavire cu peste 20% mai mic fata de cei care nu au consumat aceasta bautura. In plus, studiul desfasurat in Cehia a demonstrat ca barbatii cu cel mai mic risc de a suferi un atac de cord beau intre 4 si 9 litri de bere pe saptamana, adica intre 7 si 15 pahare pe saptamana, înscriindu-se astfel în limitele unui consum de bere moderat.

Citește și:

Asemeni colegilor lor din celelalte tari, si cercetatorii italieni atrag atentia asupra faptului ca rezultatele studiilor se confirma pentru un consum moderat de bere. Mai mult, aceasta bautura trebuie combinata cu un stil de viata sanatos, excesele alimentare si sedentarismul fiind total nerecomandate.

Sursa foto pagina 1: Shutterstock.com

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Vizionare placuta


Kudika
21 Iunie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.