S-a descoperit: Vaccinul care combate Negii Genitali

S-a descoperit: Vaccinul care combate Negii Genitali
Kudika
4 Septembrie 2012

Mai multe studii importante au fost imparta site la congresul EUROGIN si au adus dovezi in plus pentru eficacitatea si siguranta vaccinului Gardasil in protejarea impotriva bolilor ce au legatura cu HPV, la nivel international.

Comunicat de presa

Au fost discutate trei studii cu privire la activitatea echipelor stiintifice europene care au colaborat cu sistemele locale de sanatate pentru a studia impactul vaccinarii impotriva HPV, in Germania, Belgia si Suedia. Aceste trei studii independente ofera rezultate similare, aratand ca vaccinarea impotriva HPV cu Gardasil este eficace in reducerea incidentei de veruci genitale in randul femeilor tinere.
In paralel, doua studii efectuate in Franta si Suedia/Danemarcaau confirmat, de asemenea, profilul sigur al vaccinuluiGardasil .

vaccin negi genitaliImpactul in prevenirea condiloamelor genitale, un simptom precoceal infectiei cu HPV

Gardasil atac ain mod directcele patru tipuri de HPV 6, 11, 16, 18, care, impreuna, produc majoritatea bolilor genitale HPV.Impactul lui Gardasil in reducerea verucilor genitale este foarte important. Dar, avand in vedere faptul ca verucile genitale sunt cele mai precoce boli care au legatura cu HPV-ul, aparitia lor poate fi si un factor de determinare a unei infectii viitoare cu HPV. Alte boli legate de HPV, cum ar fi cancerul de col uterin, se dezvolta in mai multi anisi,din moment ce Gardasil este disponibil pe piata de doar de sase ani, rezultatele vaccinarii sunt de a steptat in 10-20 de ani.
Cele mainoi studiide impactarata ca Gardasil ajuta la reducerea numarului de femei tinere diagnosticate cu condiloame genitale:

  • O echipa de laInstitutul Germande Epidemiologie si de Prevenire(BIPS) a constatatintr-unstudiu, ca incidenta verucilor genitale in Germania a scazutcu 23%, la fetele tinerecu varsta de15 – 19 ani, dupa introducerea vaccinarii HPV. Peste 30% din fetele cu varsta intre 12-17 ani din populatia aflata in studiua primitin 2008cel putin odoza de vaccin.
  • In Belgia, un studiu retrospectiv observational a constatat ca femeile tinere care au fost vaccinate cu Gardasil au aratat o scadere semnificativa a incidentei verucilor genitale, comparativ cu cele care nu au fost vaccinate sau au fost vaccinate cu vaccin bivalent (care nu protejeaza impotriva verucilor genitale). Femeile care nu au fost vaccinate cu Gardasil au prezentat un risc de 8 ori mai marede a dezvolta veruci genitale decat cele vaccinate cu Gardasil .
  • In Suedia, un studiu nationalin populatia de risc a estimat ca 4300dintre cazurile de veruci genitale au fost evitatein fiecare anin perioada 2006- 2010, ca urmare a vaccinarii HPV. Suedia a condus vaccinarea oportunista incepand cu 2006, rezultatul fiind vaccinarea aaproape124.000 de femei(2006-2010). Suedia subventioneaza vaccinarea fetelor cu varsta cuprinsa intre 13-17 ani si rata de acoperirea vaccinuluia fost de25-33%in acea perioada.

Aceste descoperiri adauga noi elemente de proba la rezultatele observate in ultimii ani,in Australia, unde incidenta verucilor genitale la fete si femeitinerea scazut cu 59%,la2ani de lalansarea unui program de vaccinare HPV. In zona Melbourne, cazurile de veruci genitale aproape ca au disparut la femeile tinere la numai 4 ani de la inceperea programului de vaccinare.

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri