Setari Cookie-uri

360 de cercetatori supravegheaza dizabilitatea

Peste un miliard de persoane din toata lumea traiesc cu o forma de dizabilitate. Dintre acestea, aproape 200 de milioane se confrunta cu mari dificultati.

Comunicat de presa

Din cauza populatiilor imbatranite, a riscului de accidente cu care se confrunta varstnicii, a numarului in continua crestere a cazurilor de afectiuni cronice (diabet, boli cardiovasculare, cancer si boli mintale), in viitorul apropiat, dizabilitatea va deveni o provocare tot mai serioasa la nivel mondial.

Ce nu stiu cei mai multi dintre noi, de la omul simplu pana la guvernele lumii intregi, este ca persoanele cu dizabilitati reprezinta un vast potential socio-economic pe care avem datoria morala de a-l debloca.
Intr-un demers menit sa ofere solutii, politici si programe inovatoare care sa imbunatateasca vietile persoanelor cu dizabilitati, Organizatia Mondiala a Sanatatii si Banca Mondiala au realizat documentul Raport Mondial privind Dizabilitatea. Documentul, care numara 350 de pagini, a fost realizat de-a lungul a patru ani, cu contributia a 360 de cercetatori, unii dintre ei confruntandu-se cu diverse dizabilitati.
Societatea Romana de Medicina Fizica si de Recuperare (SRMFR) este organismul care lanseaza la noi in tara Raportul mondial privind dizabilitate, in cadrul unei conferinte de presa ce are loc marti, 9 octombrie, la Palatul Parlamentului - Sala I.G.Duca.

Citește și:

pacienti cu dizabilitati

Evenimentul reuneste specialistii din domeniul sanatatii si a protectiei copilului, reprezentanti ai institutiilor diplomatice, ai organizatilor neguvernamentale, institutiile Natiunilor Unite, mass-media si decidenti politici. Vor participa:

- Domnul Alessandro Giustini, vicepresedinte al Societatii Internationale de Medicina Fizica si de Reabilitare si ofiter de legatura cu OMS;
- Doamna Alana Officer, redactor executiv al Raportului Mondial privind Dizabilitatea;
- Prof. Dr. Mihai Berteanu, presedintele Societatii Romane de Medicina Fizica si de Recuperare;
- Victor Olsavsky, reprezentantul Organizatiei Mondiale a Sanatatii in Romania;
- Rodica Nassar, presedintele Comisiei pentru Sanatate a Camerei Deputatilor;
- Anna Maria Neagoe, director al Directiei „Protectia Persoanelor cu Handicap”.

Citește și:

„Popularizarea Raportului Mondial privind Dizabilitatea in spatiul Parlamentului Romaniei subliniaza prioritatea pe care tara noastra o acorda persoanelor cu dizabilitati, alaturandu-se demersurilor organismelor internationale precum Organizatia Mondiala a Sanatatii, Banca Mondiala, societati medicale europene si internationale de profil.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
8 Octombrie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.