Setari Cookie-uri

Tu cat de multumita esti de sanatatea ta?

Starea de sanatate nu este un factor de ingrijorare pentru romani, 43,9% dintre acestia sunt multumiti de starea lor de sanatate si 22,7% o apreciaza ca fiind buna sau foarte buna, conform studiului National Hapiness Romania.

Comunicat de presa

Studiul ”National Happiness” a fost realizat de Novel Research, Arsenoaiei&Matasel si Strategescu punct ro cu suportul The Happiness Initiative and Personality and Well-Being Laboratory de la San Francisco State University si a fost efectuat in perioada septembrie - octombrie 2012 pe un esantion national de 1.002 respondenti, populatie urbana activa (intre 18 si 64 de ani).

Studiul segmenteaza populatia Romaniei in 5 categorii: Nevoiasii, In cautarea drumului, Familistii, Carieristii, Echilibratii si implinitii (descrierea lor in nota pentru editori)

Din aceste categorii Nevoiasii si cei In cautarea drumului se percep ca avand o stare de sanatate precara, autoevaluare bazata probabil pe lipsa bunastarii financiare precum si pe insatisfactia legata de statutul ocupational.

Citește și:

Persoanele din segmentele Familisti, Carieristi si Echilibrati si impliniti sunt preocupati activ de starea lor de sanatate, fiind insa nemultumiti de sistemul public de sanatate. Doar 30.3% dintre romani sunt multumiti de accesul la servicii medicale (cum ar fi doctori, spitale si clinici).

Romanii se percep ca fiind plini de energie – 48,7% declara ca in cursul ultimei saptamani (in perioada efectuarii sondajului) au avut multa sau foarte multa energie, in timp ce doar 15,7% s-au simtit fara energie.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
26 Noiembrie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.