Vaccinul impotriva HPV: si pentru BARBATI din 2013

Vaccinul impotriva HPV: si pentru BARBATI din 2013

Pentru prima data vaccinul impotriva HPV va fi introdus si pentru baietii de 12-13 ani, insa programul este aplicat intai in Australia.

Comunicat de presa

Incepand din 2013, vaccinul tetravalent recombinat impotriva HPV (tipurile 6, 11, 16 si 18 – 4vHPV) va fi disponibilsi pentru baietii cu varste cuprinse intre 12 si 13 ani, pe teritoriul Australiei, ca parte a Programului National de Imunizare. Pentru fetele cu varste cuprinse intre 12 si 13 ani,vaccinul anti-HPV (4vHPV) este disponibil in Programul National de Imunizare inca din 2007.

vaccin ani HPV pentru barbati

Programul de Imunizare va fi desfasurat in scoli si va fi oferit, de asemenea, si baietilor care intra in clasa a noua in 2013, ca parte a unui program de recuperare ce va dura doi ani si va fi desfasurat sub egida Programului National de Imunizare. Vaccinul anti-HPV este administrat in baza unui program de 3 doze administrate la 0, 2 si 6 luni.

Baietii care vor sa se vaccineze si nu sunt eligibili pentru administrarea vaccinului conform cerintelor Programului de Imunizare, il vor putea achizitiona prin prescriptie privata. Important de mentionat este faptul caimunizarea prin vaccinul anti-HPV nu va avea efect asupra unei infectii preexistente cu virusul HPV, baietii care sunt activi sexual si au fost deja expusi diverselor tulpini HPV, inclusiv 6, 11, 16 si 18, nefiind, astfel, protejati prin acest vaccin.

In 2011, aproximativ 70% dintre australiencele in varsta de 15 ani au fost vaccinate prin programul de trei doze. Cu toate acestea, barbatii care au intretinut contacte sexuale cu alti barbati au avut putine beneficii din vaccinarea anti-HPV la femei, ei prezentand, in plus, un grad ridicat de infectie cu HPV si alte cancere cauzate de HPV. O analiza a tendintelor HPV in Australia indica faptul ca tipul 16 este cel mai predominant in cancerele provocate de HPV si, impreuna cu tulpina 18, provoaca cele mai frecvente cancere asociate cu HPV la barbati.

Extinderea vaccinarii la baieti va oferi nu numai protectie directa, dar va creste si imunitatea populatiei, protejand, in mod indirect, si populatia nevaccinata.

De asemenea, femeile vaccinate au prezentat mai putine cazuri de veruci genitale (de regula asociate cu tulpinile HPV 6 si 11), acest lucru demonstrand protectia indirecta a barbatilor heterosexuali prin imunizarea populatiei. Un studiu retrospectiv de monitorizare a demonstrat diminuarea cu 59% a cazurilor de veruci genitale la femei si cu 28% la barbatii heterosexuali nevaccinati corespondenti ca varsta. Verucile genitale sunt, de asemenea, raspandite in randul populatiei homosexuale, acest segment de populatie beneficiind, astfel, de vaccinareaanti-HPV.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
21 Decembrie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri