Mars impotriva OBEZITATII

Mars impotriva OBEZITATII

Obezitatea este o boala tot mai intalnita in randul romanilor, peste jumatate din populatia tarii noastre fiind supraponderala si obeza.

Comunicat de presa Retail jobs

Sambata, 18 mai, a avut loc marsul impotriva obezitatii, ce a marcat Ziua Europeana Impotriva Obezitatii (ZEIO). Acest mars a fost organizat de echipa Ponderas in colaborare cu Asociatia pentru Sprijinirea Pacientilor cu Obezitate (A.S.P.O). Alaturi de echipa medicala coordonata de dr. Catalin Copaescu, la actiune au fost prezenti peste 200 de oameni care au spus “NU” obezitatii.

In urma cu 3 ani, a treia sambata a lunii mai a fost declarata Ziua Europeana Impotriva Obezitatii. Initiativa ZEIO a rezultat in urma dezbaterilor organizate in Parlamentul European de la Strasbourg. De atunci, aceasta zi este dedicata constientizarii problemei obezitatii si a afectiunilor care o insotesc pentru a trage un semnal de alarma privind gradul ridicat de raspandire a acestei boli.

ziua europeana impotriva obezitatii

“Obezitatea este o boala tot mai intalnita in randul romanilor, peste jumatate din populatia tarii noastre fiind supraponderala si obeza. Din nefericire, aceasta boala conduce si la dezvoltarea altor afectiuni metabolice grave precum diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala si boli cardio-vasculare. Noi, medicii, avem rolul de a informa pacientii asupra pericolelor obezitatii, dar si asupra prevenirii si tratarii eficiente a acestor afectiuni.”, a declarat Dr. Catalin Copaescu, Medic Primar Chirurgie Generala, cu competenta in Chirurgie Laparoscopica si Chirurgie Bariatrica, Director General Ponderas.

Marsul desfasurat in Parcul Tineretului din Bucuresti a reunit medici specializati in chirurgia obezitatii si pacienti care au apelat la o solutie chirurgicala pentru tratarea acestei boli. Acestora li s-au alaturat oameni care sunt sensibili la acest subiect care au cunoscuti cu probleme de obezitate sau diabet zaharat.

Particpantii au discutat cu oamenii prezenti in parc despre problema obezitatii, au impartasit din experientele lor si au dus mai departe mesajul ca obezitatea este o boala metabolica si se poate trata. Tot aici, au fost prezenti peste 80 de elevi ai scolilor 189, 190 si 120 Martisor din Sectorul 4 al capitalei. Alaturi de cadrele didactice, acestia au participat la competitii sportive organizate in aer liber pentru a incuraja prevenirea obezitatii in randul copiilor.

Vizionare placuta


Kudika
21 Mai 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri