Comunicat de presa

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Rezultatele studiului pot fi explicate prin faptul ca un consum moderat de bere poate avea un rol in stimularea producerii „colesterolului bun” (colesterolul HDL), conducand astfel la reducerea riscului de aparitie a bolilor coronariene.

bere beneficii

Cercetatoarea Shela Gorinstein, coordonatoarea studiului, a reunit o echipa de 20 de specialisti alaturi de care a finalizat cercetarea. Subiectii studiului au fost 48 de barbati, cu varste cuprinse intre 46 - 72 de ani ce prezentau un risc de afectiuni coronariene. Pe intreaga perioada de derulare a studiului, acestia au fost impartiti in doua grupuri: unul ai carui subiecti au consumat o cantitate moderata de bere, iar altul ai carui subiecti au consumat doar apa. Din punct de vedere al alimentatiei, timp de o luna, cat a durat studiul, subiectii din ambele grupe au beneficiat de acelasi regim alimentar, bogat in fructe si legume.

Nu este pentru prima data cand se vorbeste despre posibilele efecte ale consumului moderat de bere asupra sanatatii inimii. Acest studiu insa scoate foarte bine in evidenta diferenta dintre actiunea „colesterolului bun” (HDL) si cea a „colesterolului rau” (LDL). Daca primul ne protejeaza, actionand ca un aspirator de colesterol in exces, cel din urma este daunator, depunandu-se pe peretii vaselor de sange. O cantitate suficienta de „colesterol bun” in organism ne protejeaza impotriva bolilor de inima.”, declara Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

In ceea ce priveste rezultatele studiului realizat de cercetatorii israelieni , la 21 dintre cele 24 de persoane din grupul celor care consuma moderat bere au fost identificate modificari pozitive ale nivelul compozitiei chimice a sangelui, modificari asociate cu un risc scazut de aparitie a bolilor cardiace, lucru ce nu s-a intalnit si in cazul persoanelor care au consumat doar apa. Aceste modificari au constat intr-o reducere a nivelului “colesterolului rau” si o crestere a “nivelului colesterolului bun”, precum si intr-o crestere a nivelului de atioxidanti.

Foto: bere beneficii @Shutterstock.com

Stilul de viata mediteraneean este secretul pentru o viata sanatoasa si fericita
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: