Comunicat de presa

Un prim semn al dependentei de telefonul mobil este nevoia de a-l verifica in mod constant. Insa v-ati gandit cum gadgetul favorit poate crea probleme serioase de sanatate? Specialistii Ropharma explica si analizeaza care sunt modalitatile prin care telefonul mobil influenteaza diverse aspecte fizice la nivelul organismului.

• “Corpul este rezultatul actiunilor noastre de zi cu zi. Atunci cand folosim telefonul mobil, pozitia normala a corpului se modifica, existand tendinta de a tine capul aplecat inainte. Acest lucru dauneaza coloanei vertebrale cauzand dureri in zona gatului si a umerilor. In partea superioara a coloanei exista nervi care sufera din cauza posturii din timpul utilizarii telefonului mobil. O consecinta a acestei probleme este senzatia de oboseala si instalarea rigiditatii in aceste zone_” spune specialistul Ropharma, Dr. Tania Bejan.

• Folosirea telefonului mobil cauzeaza in cea mai mare parte si ochilor. Astfel, concentrarea pentru o perioada indelungata de timp asupra unui obiect mic poate cauza senzatia de usturime si poate duce la aparitia de inflamatii sau infectii. Prezbiopia este o boala ce se instaleaza atunci cand capacitatea de concentrare asupra obiectelor apropiate scade si se manifesta in general dupa varsta de 40 ani.

• “In cazul utilizarii mobilului, distanta dintre ochi si ecran este mult mai mica decat in cazul unei carti. Oamenii observa acest aspect doar in momentul in care citesc o carte sau un ziar, insa cu timpul, persoanele care sunt cu ochii toata ziua pe telefonul mobil sunt supuse unui risc mai mare de aparitie a miopiei sau pot avea probleme cu vederea mult mai devreme, prezentand riscul de a purta ochelari inca de tineri” explica specialistul Ropharma, Dr. Tania Bejan.

• O alta parte a corpului care poate avea de suferit din cauza smartphone-ului este tenul. Atunci cand vorbim la telefon mai multe ore, ecranul ce sta lipit de fata se incalzeste, iar pielea este supusa unui risc mult mai mare de aparitie a eruptiilor cutanate sau iritatiilor.

Foto: telefon mobil @ Shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: