Setari Cookie-uri

STUDIU: Substantele cancerigene din vopaseaua de par

Unele tipuri de vopsele de par si produse cosmetice folosite pentru ondularea parului ar putea contine inca substante chimice cancerigene.

Sursa: 9am.ro

Cercetatorii de la Universitatea din Lund au descoperit o cantitate mare de toluidina - substanta interzisa in Uniunea Europeana -, in sangele coafezelor, mai cu seama in cazul celor care aplicau vopsele permanente in culori deschise si a celor care foloseau produse pentru ondularea permanenta a parului, conform dailymail.co.uk, citat de MEDIAFAX.

toxicele cancerigene din vopseaua de par

Oamenii de stiinta care au efectuat studiul au avertizat ca unele produse cosmetice pentru par, cu o compozitie complexa, ar putea contine inca toluidina, interzisa in Uniunea Europeana la inceputul anilor '90, intrucat ar putea cauza cancer de vezica.

Cercetatorii au masurat nivelurile a opt substante cancerigene, inclusiv toluidina, din sangele a 295 de coafeze, a 32 de persoane care folosesc in mod regulat vopselele de par si a unui numar de 50 de persoane care nu au folosit vopsele sau produse pentru ondularea permanenta a parului timp de 12 luni[...]

Citește și:

Citeste continuarea in articolul sursa: Situatie ALARMANTA! Unele tipuri de vopsele de par pot contine substante cancerigene

Foto: depositphotos

Vizionare placuta


Kudika
18 Iunie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.