STUDIU: Substantele cancerigene din vopaseaua de par

STUDIU: Substantele cancerigene din vopaseaua de par
Kudika
18 Iunie 2014

Unele tipuri de vopsele de par si produse cosmetice folosite pentru ondularea parului ar putea contine inca substante chimice cancerigene.

Sursa: 9am.ro

Cercetatorii de la Universitatea din Lund au descoperit o cantitate mare de toluidina - substanta interzisa in Uniunea Europeana -, in sangele coafezelor, mai cu seama in cazul celor care aplicau vopsele permanente in culori deschise si a celor care foloseau produse pentru ondularea permanenta a parului, conform dailymail.co.uk, citat de MEDIAFAX.

toxicele cancerigene din vopseaua de par

Oamenii de stiinta care au efectuat studiul au avertizat ca unele produse cosmetice pentru par, cu o compozitie complexa, ar putea contine inca toluidina, interzisa in Uniunea Europeana la inceputul anilor '90, intrucat ar putea cauza cancer de vezica.

Cercetatorii au masurat nivelurile a opt substante cancerigene, inclusiv toluidina, din sangele a 295 de coafeze, a 32 de persoane care folosesc in mod regulat vopselele de par si a unui numar de 50 de persoane care nu au folosit vopsele sau produse pentru ondularea permanenta a parului timp de 12 luni[...]

Citeste continuarea in articolul sursa: Situatie ALARMANTA! Unele tipuri de vopsele de par pot contine substante cancerigene

Foto: depositphotos

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri