Sursa: Garbo.ro

Inima

Atacurile de cord se intampla cel mai adesea din cauza presiunii crescute in sange, a intetirii batailor inimii si a chiagurilor. Un studiu publicat in revista de specialitate Circulation a aratat ca riscul de atac de cord este cu 21% mai mare pentru persoanele care sufera dupa moartea cuiva, de exemplu.

De asemenea, „sindromul inimii frante” nu mai trebuie considerat un mit – din fericire nu este fatal, decat in cazuri extrem de rare. Este mai comun in cazul femeilor, iar ultimele cercetari au aratat ca durerea de inima cauzata de emotii poate sa survina si in cazul sentimentelor pozitive.

Foto: Shutterstock; pathdoc

Foto homepage: Shutterstock;Lightspring

Glandele suprarenale

Dupa o perioada de stres emotional intens, asteapta-te la probleme de stomac si probleme cu somnul pentru urmatoarele 6 luni. Glandele tale suprarenale vor pompa mai mult cortizol decat de obicei. Cortizolul este eliminat ca raspuns al organismului la stres.

Acest hormon al stresului afecteaza astfel somnul si digestia. Stresul cronic si cresterea nivelului de cortizol in organism maresc riscul de depresie, boli mentale si reduc speranta de viata.

Foto: Shutterstock; decade3d - anatomy online

Sistemul imunitar

Dupa o perioada de stres emotional intens, scutul imunitar al corpului „e la pamant”, astfel raspunsul organismului in fata stimulilor externi negativi nu mai este cel dorit. Iar tristetea aduce la pachet si gripa sau alte boli asociate slabirii sistemului imunitar. Un studiu efectuat de Brain, Behavior and Immunity a aratat ca efectul vaccinului anti-gripal scade la persoanele de peste 65 de ani, in timp ce in cazul persoanelor care au trecut prin perioade emotionale intense, efectul acestuia scade chiar si mai mult. Citeste continuarea articolului pe Garbo >>

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: