Setari Cookie-uri

Tariceanu, nemultumit de sistemul sanitar

"Suntem departe de cum ne-am dori sa fie sistemul sanitar", a declarat primul ministru la finalul intalnirii de la Ministerul Sanatatii.

"Suntem departe de cum ne-am dori sa fie sistemul sanitar", a declarat primul ministru la finalul intalnirii de la Ministerul Sanatatii.

Calin Popescu Tariceanu a declarat ieri ca va verifica derularea programului national de evaluare a starii de sanatate a populatiei impreuna cu ministrul Sanatatii.

El a declarat ca vor fi construite noi spitale pentru ca pacientii sunt nemultumiti de conditiile din spitale.
Premierul a mai spus ca numarul reetelor medicale, eliberate in perioada de la inceputul anului pana in luna aprilie 2007, a ajuns la 4,7 milioane fata de 3,2 milioane in perioada similara a anului precedent.

Tariceanu s-a intrebat daca starea de sanatate a populatiei s-a deteriorat dramatic sau sunt alte lucruri la mijloc legate de interesele importatorilor, distribuitorilor, farmacistilor si chiar a medicilor.

Evaluarea starii de sanatate a populatiei

(informatii oferite de CNAS)

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate impreuna cu Ministerul Sanatatii Publice vor derula, incepand cu 1 iulie 2007, Programul national privind evaluarea starii de sanatate a populatiei.

Programul se adreseaza atat asiguratilor, cat si persoanelor neasigurate, iar continutul examinarilor medicale se refera la efectuarea anamnezei, efectuarea unui examen clinic cu consemnarea detaliata in fisa pacientului a modificarilor patologice, depistarea afectiunilor cardiovasculare, cerebrovasculare, precum si a oricaror alte afectiuni cu impact major asupra starii de sanatate a populatiei.

Programul se va derula prin medici de familie si furnizorii de servicii medicale paraclinice care incheie in acest scop un contract cu casele de asigurari de sanatate.

Persoanele asigurate se adreseaza medicului de familie pe lista caruia sunt inscrise, iar persoanele neasigurate se vor prezenta la medicul de familie pentru care au optat in scopul realizarii acestei evaluari.

Pacientii se vor adresa medicului conform programarilor facute de acesta si vor prezenta taloanele securizate pe care le vor primi in prealabil prin posta la domiciliu.

Programul se va desfasura in cinci etape a cate trei luni, incepand cu luna iulie 2007, programarile pentru examinare dintr-un trimestru adresandu-se persoanelor a caror data de nastere este cuprinsa in trimestrul respectiv.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Iulie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.