Setari Cookie-uri

Noutati despre vaccinul anti - HPV

Disponibil de la inceputul acestui an si in Romania, Silgard - vaccinul recombinant tetravalent impotriva Virusului Papiloma uman (HPV), este primul produs de acest tip din lume.

Disponibil de la inceputul acestui an i in Romania, Silgard - vaccinul recombinant tetravalent impotriva Virusului Papiloma Uman (HPV), este primul produs de acest tip din lume. Dezvoltat de ctre Merck Sharp & Dohme (MSD), Silgard este singurul vaccin care ofer protecie impotriva cancerului de col uterin, leziunilor precanceroase, verucilor genitale i altor afeciuni cauzate de cele 4 tipuri de HPV (6, 11, 16 i 18).

Studii recente, finalizate in primvara acestui an, au indicat c Silgard ofer o protecie de 100% impotriva patologiei la nivel de col uterin, vaginal i vulvar, inclusiv a strilor precanceroase cervicale avansate. De asemenea, vaccinul ofer protecie in 98% din strile precanceroase date de principalele dou tipuri ale HPV cauzatoare de cancer, respectiv HPV 16 i 18. Aceste studii au fost realizate la nivel internaional pe un eantion reprezentativ de peste 15.000 de femei.

“Imunizarea pe scar larg a femeilor adolescente i adulte tinere cu Silgard, completat de realizarea periodic a testului Papanicolau, va ajuta la scderea prevalenei cancerului de col uterin. Acesta este un pas inainte, esenial in lupta noastr de a reduce in viitorul apropiat incidena cancerului de col uterin i efectele acestei boli la nivelul intregii societi”, a declarat Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului "Matei Bal".

Potrivit estimrilor, cancerul de col uterin va afecta numai in 2007 aproape 500.000 de femei din intreaga lume. In Romania, cancerul de col ucide zilnic 5 femei. Acest aspect plaseaz ara noastr pe un nedorit prim loc in ceea ce privete mortalitatea prin cancer de col uterin. De altfel, Romania are i una dintre cele mai inalte rate de inciden a cancerului de col din Europa i chiar din intreaga lume.

„Recunoscut mondial ca o inovaie in medicin, Silgard are un impact pozitiv in ara noastr, atat in lumea medical, cat i in randul pacienilor. Potrivit unor studii la nivel local, romanii au fost receptivi i au ineles utilitatea i inovaia adus de Silgard. In general, mamele au reacionat extrem de pozitiv la acest vaccin ce poate proteja sntatea i viaa copiilor” a declarat Dr. Adrian Careu, Country Manager Merck Sharp & Dohme (MSD).
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Iulie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.