Setari Cookie-uri

Cum dovedesc calitatea de asigurat?

Documente justificative care trebuie prezentate, la cerere, caselor teritoriale de asigurari de sanatate, respectiv Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti, in vederea eliberarii dovezii privind calitatea de asigurat:

Documente justificative care trebuie prezentate, la cerere, caselor teritoriale de asigurari de sanatate, respectiv Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti, in vederea eliberarii dovezii privind calitatea de asigurat:

Copii in varsta de pana la 14 ani - Certificat de nastere.

Copii de la 14 la 18 ani - Carte de identitate.

Tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 si 26 de ani daca nu realizeaza venituri din munca - Act de identitate si adeverinta de elev sau carnetul de elev vizat la zi si declaratie pe proprie raspundere din care sa rezulte ca nu a realizat venituri din munca sau document eliberat de organul fiscal teritorial din care sa rezulte ca nu are venituri din munca.

Absolventii de liceu, pana la inceperea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni - Act de identitate si un act din care sa rezulte absolvirea liceului.

Studentii daca nu realizeaza venituri din munca - Act de identitate, declaratie pe proprie raspundere privind faptul ca nu realizeaza venituri din munca si adeverinta de student sau legitimatia de student vizata la zi.

Tinerii cu varsta de pana la 26 de ani care provin din sistemul de protectie a copilului si nu realizeaza venituri din munca sau nu sunt beneficiari de ajutor social - Act de identitate, act doveditor ca provine din sitemul de protectie a copilului, declaratie pe proprie raspundere din care sa reiasa ca se afla in ingrijirea altei persoane si a documentelor eliberate de unitatile fiscale din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri impozabile si/sau nu este beneficiar de ajutor social.

Salariati - Act de identitate si adeverinta eliberata de angajator care poarta viza casei de asigurari de sanatate.

Persoane fizice autorizate (PFA) - Act de identitate si dovada ultimei plati la FNUASS.

Asociati sau Administratori la societati comerciale - Act de identitate si dovada achitarii contributiei calculata asupra veniturilor impozabile (dividende, respectiv indemnizatii de administrare stabilite de AGA).

Persoane care beneficiaza de indemnizatie de somaj - Act de identitate si carnetul si/sau adeverinta eliberata de - AJOFM.

Persoanele fizice fara venit obligata sa se asigure - Act de identitate si ultima chitanta de plata in care este stipulata ultima luna/trimestru pentru care s-a platit.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.