Setari Cookie-uri

22 Noutati pentru Sanatate

Asa cum v-am obisnuit, de fiecare data cand apar noutati ce ne ajuta sa ne mentinem sanatatea si frumusetea ne straduim sa va informam cu privire la acestea. Asadar au fost lansate cateva produse pe piata despre care merita sa aflati.

Zentiva lanseaza Trombex ,
primul generic de clopidogrel pe piata romaneasca

Aterotromboza reprezinta principala cauza de mortalitate la nivel mondial (52%), cauzand mai multe decese decat cancerul, bolile infectioase si cele de plamani.
Romania se situeaza intre primele locuri in Europa in ceea ce priveste incidenta bolilor cardiovasculare.

Zentiva, parte a Grupului sanofi-aventis, lanseaza medicamentul Trombex (clopidogrel), primul generic de clopidogrel de pe piata romaneasca (exclusiv eliberat in baza recomandarii medicului si a prescriptiei medicale). Tratamentele cu clopidogrel se administreaza la pacientii cu sindrom coronarian acut, precum si la cei cu accident vascular cerebral ischemic sau cu boala arteriala periferica dovedita. Trombex va beneficia maine de o lansare stiintifica in cadrul Forumului cardiovascular Zentiva, eveniment care se doreste a deveni o traditie pentru comunitatea medicala romaneasca.

Citește și:

Grupul sanofi-aventis raspunde nevoilor pacientilor cu infarct miocardic sau cu accident vascular cerebral din Romania, aducand alaturi de medicamentul original (Plavix ) si genericul de clopidogrel (Trombex ). Plavix si-a confirmat eficacitatea si siguranta de-a lungul timpului, avand o experienta de peste 10 ani si peste 100 milioane de pacienti tratati in toata lumea. Trombex da o sansa tuturor pacientilor cu aterotromboza, avand garantia calitatii si avantajul accesibilitatii.
Aterotromboza reprezinta principala cauza de mortalitate la nivel mondial, fiind responsabila de aproximativ jumatate din decesele de pe glob. In toata lumea, 17 milioane de oameni sufera de aterotromboza. In fiecare an, in Europa si in SUA, 10 milioane de oameni sufera un infarct acut de miocard, 1,2 milioane de oameni sufera un accident vascular cerebral si 16,8 milioane de oameni sunt afectati de boala arteriala periferica.

Citește și:

Aterotromboza ameninta viata pacientilor prin producerea unor evenimente vasculare majore precum infarctul de miocard, accidentul vascular cerebral ischemic sau decesul de cauza vasculara. Riscul dezvoltarii aterotrombozei este influentat de varsta, predispozitia genetica, dar si de stilul de viata (fumatul, obezitatea, sedentarismul). Preventia evenimentelor aterotrombotice si reducerea riscului cardiovascular pot fi realizate prin controlul factorilor de risc (renuntarea la fumat, controlul tensiunii arteriale, dieta sanatoasa combinata cu scaderea in greutate, activitatile fizice practicate regulat), in asociere cu terapii medicamentoase, in cadrul carora agentii antitrombotici joaca un rol extrem de important.

Vizionare placuta


Kudika
12 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.