Proiectul “ZAMBET DE COPIL”, initiat de DANONE pentru copiii bolnavi de cancer din Romania, isi propune sa imbunatateasca sansele de supravietuire ale acestora, prin actiuni dezvoltate impreuna cu specialistii in oncologie pediatrica si sanatate publica si adresate tintit principalelor cauze ale esecului in tratarea cancerului infantil in tara noastra.

In Romania, aproape 500 de copii se imbolnavesc de cancer in fiecare an. Gratie tehnologiilor medicale moderne care exista in centrele specializate din tara noastră, 90% dintre ei s-ar putea vindeca. Cu toate acestea, numai 50% dintre ei reusesc sa supravietuiască maladiei. Sansele celorlalti sunt irosite pentru ca ajung prea tarziu in aceste centre, atunci cand boala este prea avansata pentru a fi invinsa, si cateodata, pentru ca din teamă si disperare, familiile resping sau abandonează tratamentul de specialiatate, sperand in remedii miraculoase.

Prin proiectul “ZAMBET DE COPIL” compania DANONE si-a propus sa contribuie la un progres substantial si durabil in ingrijirea copiilor bolnavi de cancer. DANONE isi ia angajamentul de a veni in sprijinul specialistiilor in oncologie pediatrica si sanatate publica pentru: • dezvoltarea unui model de buna practica si formarea medicilor de familie si a altor profesionisti pentru a identifica si directiona rapid cazurile intalnite catre centrele de referinta, diagnostic, tratament si urmarire. • initierea unor practici de informare, comunicare si suport psiho-social pentru copiii si adolescentii bolnavi de cancer si pentru parintii lor; • constientizarea problemei cancerului la copil de catre decidetii politicilor de sanatate si marele public si mobilizarea resurselor comunitare in beneficiul acestei cauze.

Proiectul DANONE intentioneaza sa actioneze la nivelul principalelor cauze ale esecului in terapia cancerului la copil. Acestea sunt: recunoaşterea tarzie a semnelor si simptomelor de catre medicii de familie si pediatrii; sistemele de trimitere ineficiente care prelungesc circuitul pacientilor prin sistemul sanitar pana cand acestia ajung la mijloacele adecvate de diagnostic si tratament; lipsa unui circuit de urmarire activa eficienta a copiilor dupa tratament; si nu de putine ori, informarea si comunicarea inadecvate cu pacientii si familiile lor, la toate nivelele sistemului sanitar si in comunitate.

Principalele arii de actiune ale proiectului “ZAMBET DE COPIL” sunt:

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: