Setari Cookie-uri

A fost aprobata o noua lista de medicamente compensate

In sedinta de guvern din 9 iulie a.c. a fost aprobata noua lista de medicamente de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate.

In aplicarea prezentei hotarari, Ministerul Sanatatii Publice si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate aproba prin ordin comun, protocoale terapeutice privind prescrierea medicamentelor aferente denumirilor comune internationale cuprinse în lista si norme metodologice privind implementarea acestora.

Lista medicamentelor aferente denumirilor comune internaționale cuprinse în sublista C secţiunea C2, care se acordă în cadrul programelor naţionale de sanatate precum si pretul de decontare al acestora se aproba prin ordin al ministrului Sanatatii Publice, care va intra în vigoare la data de 15 iulie 2008.

ANEXA 1 - Sublista C1

G1

Insuficienta cardiaca cronica (clasa III Sau IV NYHA)

s-au introdus 5 produse noi (crestere 30%)

G4

Hepatitele cronice de etiologie virala B, C si D cu probe biologice de activitate, markeri de replicare virală, criterii histologice si vârsta sub 65 ani, fiind necesară îndeplinirea tuturor criteriilor conform protocoalelor de practică

Citește și:

s-au introdus 5 produse noi (crestere 50%)

G5

Hepatita autoimună

s-au introdus 2 produse noi (crestere 60%)

G7

Ciroza hepatică

s-au introdus 9 produse noi (crestere 80%)

G10

Leucemii, limfoame, aplazie medulara, gamapatii monoclonale maligne, mieloproliferari cronice si tumori maligne, sindroame mielodisplazice

s-au introdus 4 produse noi (crestere 20%)

G12

Boala Parkinson

s-au introdus 2 produse noi

G15

Boli psihice (schizofrenie, tulburări schizotipale si delirante, tulburări afective majore, tulburări psihotice acute si boli psihice copii, autism)

s-au introdus 9 produse noi (crestere 35%)

G16

Demenţe (degenerative, vasculare, mixte)

s-au introdus 5 produse noi (crestere 45%)

G18

Poliartrita reumatoida , artropatia psoriazica, si artrita juvenila

Vizionare placuta


Kudika
11 Iulie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.