Setari Cookie-uri

Curiozitati despre somn si insomnii

Enigma, necesitate sau placere, avem nevoie de somn ca de aer. Nu am putea trai sau supravietui fara el. In lipsa lui, devenim irascibili si nervosi. Mai putin oameni. Dupa un somn bun, ne simtim din oameni. Somnul este esential atat pentru sanatatea noastra fizica cat si pentru cea mentala. Despre somn si insomnii s-au scris atat de multe, incat probabil te gandesti ca stii aproape totul. Iata insa cateva lucruri inedite si curioase despre somn care noua ne-au atras atentia si pe care ti le impartasim si tie:

In 2004, americanii cu completat peste 35 de milioane de retete cu somnifere. Numarul adultilor cu varsta cuprinsa intre 20 si 44 care apeleaza la ajutorul pilulelor de somn pentru a putea dormi s-a dublat in ultimii patru ani.

Nu poti scapa de o insomnie numarand oile, se arata intr-un studiu efectuat in 2002 de cercetatorii de la Universitatea Oxford. Acestia sustin ca aceasta activitate este atat de plictisitoare incat, in timpul numaratorii, gandul zboara inevitabil spre alte griji si probleme.

Majoritatea informatiilor care se cunosc despre somn au fost descoperite in ultimii 25 de ani.

Sursa: Garbo.ro

Citeste si alte articole pe Garbo.Noi iti recomandam:

Regulile de baza ale unui machiaj reusit

Tratamente pentru revigorarea si ingrijirea intensa a parului

Frumusete pura prin trucuri indiene

Vizionare placuta


Kudika
23 Octombrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.