Setari Cookie-uri

VIDEO: O fetita bolnava de leucemie a convins autoritatile sa o lase sa moara

O fetita din Marea Britanie in varsta de 13 ani, bolnava de inima in faza terminala, a castigat in justitie dreptul de a muri cu demnitate, dupa ce doctorii au incercat sa o forteze sa faca un transplant de inima, relateaza DailyMail

O fetita din Marea Britanie in varsta de 13 ani, bolnava de inima in faza terminala, a castigat in justitie dreptul de a muri cu demnitate, dupa ce doctorii au incercat sa o forteze sa faca un transplant de inima, relateaza DailyMail

Hannah Jones a fost diagnosticata la varsta de cinci ani cu o forma rara de leucemie. Inca de atunci, micuta a fost nevoita sa urmeze tratamente puternice, in urma carora s-a imbolnavit de inima. De curand, medicii care o aveau in grija i-au propus sa faca un transplant de inima. Saturandu-se de calvarul de a sta prin spitale micuta "si-a luat inima in dinti" si a refuzat oferta acestora.

Hannah a explicat ca prefera sa-si petreaca putinul timp ramas acasa, cu familia, inconjurata de fratii si surorile sale, singurul loc unde marturiseste ca este fericita.

Tu ce parere ai? Vino pe forum si spune ce gandesti.

Citește și:

Oficialitatile spitalului au decis ca aceasta se insala si au dus cazul la tribunal. Hannah si-a continuat cu determinare pledoaria de acasa, din pat, pentru ca spitalul sa renunte intr-un final la ideea de a o forta sa se opereze.

Ieri, parintii fetitei, Andrew si Kirsty, asistenta medicala, au declarat ca sunt dezgustati de decizia initiala a medicilor, de a o chema pe fetita lor in fata judecatorilor.

"Hannah deja a trecut prin atatea situatii neplacute, la care s-ar fi adaugat stresul unei posbile marturii la tribunal, sau mai mult, sa fie luata cu forta in spital, este scandalos", a declarat tatal acesteia, in varsta de 43 de ani.

"Bineinteles ca ne dorim ca Hannah sa fie cu noi pentru cat mai mult timp, insa nu o vom forta sa faca ceva ce nu vrea", a adaugat acesta.

In prezent, micuta urmeaza un tratament medicamentos si i-a fost implantat un stabilizator special al ritmului cardiac. Numai pentru aceasta procedura a fost necesar sa stea in spital sapte luni.

Citește și:

In acea perioada, i s-a spus ca singura solutie posibila de supravietuire pe termen lung este un transplant de inima. Dupa ce spitalul Great Ormond Street pentru copii din Londra i-a prezentat avantajele si dezavantajele unui asemenea interventii, Hannah a decis sa nu se supuna unui transplant, in primul rand pentru ca exista riscul sa nu supravietuiasca operatiei.

Chiar daca ar fi supravietuit, boala de care a suferit initial ar fi putut recidiva, din cauza sistemului imunitar slabit.

Vizionare placuta


Kudika
13 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.