Setari Cookie-uri

Sa ajutam un ingeras sa-si recapete zambetul

Din pacate nu ne alegem singuri destinul, caci daca ar fi asa am fi cu totii fericit. Pentru unii, viata e frumoasa, pentru altii insa devine un cosmar fara ca acestia sa aiba vreo vina. Asa s-a intamplat in cazul unui ingeras cu ochii mari, o fetita de numat trei anisori careia boala i-a sters veselia si inocenta ce straluceau pe chipul ei.

Din pacate nu ne alegem singuri destinul, caci daca ar fi asa am fi cu totii fericit. Pentru unii, viata e frumoasa, pentru altii insa devine un cosmar fara ca acestia sa aiba vreo vina. Asa s-a intamplat in cazul unui ingeras cu ochii mari, o fetita de numat trei anisori careia boala i-a sters veselia si inocenta ce straluceau pe chipul ei.

Sanatatea Alexandrei a fost zdruncinata de o raceala puternica ce nu a raspuns la tratamentul uzual. In zadar mama sa, Alina Mariana Udriste, a mers cu fetita la doctor pentru a-i da tratament, caci micuta nu inceta sa tuseasca si cu fiecare zi ce trecea se simtea mai rau, jucariile nu ii mai placeau iar energia pe care o avea candva disparuse.

La un control efectaut de medicul de faminilie i-a fost observata micutei o vanataie mare pe torace, iar medicul i-a spus mamei ca este o urgenta, astfel Alexandra a ajuns la Spitalul din Focsani. Aici s-a descoperit ca avea lichid in burtica si necesita imediat operatie. A ajuns apoi la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti, unde medicii i-au dat o singura sansa inainte de operatie.

Citește și:

In urma operatiei, medicii i-au pus micutei un diagnostic crunt: neuroblastom, o boala canceroasa. Vestea a venit ca un potop in sufletul parintilor fetei, iar micuta s-a saturat de atunci sa vada doar spitale si chipul cu umbre triste ale parintilor sai. Alexandra a suferit intre timp o operatie pe rinichiul drept datorita unor complicatii, dar lucrurile nu s-au sfarsit aici, caci rinichiul respectiv s-a atrofiat si a fost nevoie de o alta interventie chirurgicala. Timp de opt luni de zile micutul ingeras este tinut pe citostatice, medicamente cu multe riscuri dar care ii tin totusi boala in frau.

Alexandra mai are o sansa

Parintii Alexandrei sunt din Panciu, Vrancea, mama ei lucrand la o banca, iar taticul sau fiind pompier. Mama fetitei a trebui sa renunte la serviciu pentru a putea fi langa Alexandra si disperati parintii au tot incercat sa gaseasca o solutie pentru fetita lor. Acestia sustin ca medicii sunt zgarciti in privinta evolutiei bolii fetiteti, desi exista la noi in tara posibilitatea de a trata fetita, parintii acesteia sustin ca s-au lovit de incapatanarea medicilor de a actiona, acestia negand sansele fetitei. Mama ei a reusit sa afle si despre alte clinici din strainatate unde exista astfel de tratamente, astfel ca familia Udriste a trimis dosarul medical al copilei la Institutul “Gustave Roussy” din Paris. Medicii din Franta au spus ca pot interveni, dand din nou sperante la viata micutei,insa cu precizarea ca timpul de interventie este de doua saptamani, altfel pot aparea complicatii si riscuri prea mari care ii vor impiedica pe medicii francezi sa mai actioneze. Bucuria parintilor Alexandrei a fost insa curmata de aflarea costului interventiei: 165.000 de euro. Alexandra nu poate beneficia de formularul E 112 prin care sa poata deconta cheltuielile de aproape 165.000 de euro, pentru ca unele tratamente se pot face, teoretic, si în tarã. Sa o ajutam pe alexandra sa isi recapete zambetul si speranta de a trai.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Decembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.