Setari Cookie-uri

Paralizia partiala - un efect al esecului implantului dentar

Peste 500.000 de pacienti din SUA se bucura anual de avantajele implantului dentar, insa procentele arata ca intre 10.000 si 25.000 dintre aceste persoane sufera un esec al interventiei. Prin campania “Alege corect din prima”, DENT ESTET informeaza publicul asupra etapelor complete, calitatea materialelor si cauzele esecului pentru ca pacientii sa poata lua o decizie corecta.

Comunicat de presaPeste 500.000 de pacienti din SUA se bucura anual de avantajele implantului dentar, insa procentele arata ca intre 10.000 si 25.000 dintre aceste persoane sufera un esec al interventiei. Prin campania “Alege corect din prima”, DENT ESTET informeaza publicul asupra etapelor complete, calitatea materialelor si cauzele esecului pentru ca pacientii sa poata lua o decizie corecta.


Afla ce poti pati daca implantul tau dentar este un esec!


2 - 5% risc de esec al implantului dentarDupa aproape 50 de ani de la prima operatie de implant dentar, statisticile demonstreaza ca inca exista o rata de 2 - 5% la nivel mondial a esecului acestui tratament. Retratamentul este dificil, presupune costuri mai mari si perioada lunga de refacere. “O operatie de implant dentar poate fi considerat un succes cand depaseste perioada de 1 an. De asemenea, esecurile sunt fie premature, in cursul primelor 2 luni, fie tarzii, pana la 1 an. Garantia oferita pacientului este atat pentru mine ca medic, cat si pentru pacient, dovada sigurantei unui tratament reusit.”, sustine Dr. Dragos Calangiu, medic specialist implantolog la DENT ESTET.

Primele 6 cauze ale eseculuiFactorii cel mai des intalniti atunci cand implantul este un esec sunt insuficienta experienta a medicului implantolog, calitatea inferioara a materialelor, procesul de diagnosticare incomplet, incarcarea timpurie a lucrarii protetice, sterilizarea precara si mobilitatea implantului.

Plasarea implanturilor este un proces sofisticat, care necesită îndemânare bună şi un tratament atent de catre stomatologi. Orice neglijenţă din partea dentistului s-ar putea dovedi costisitoare pentru pacient. Pentru a economisi timp si bani, unii medici stomatologi elimina analizele necesare de sange si utilizeaza doar radiografia 2D in loc de radiografia panoramica - 3D. De asemenea, alegerea unor materiale inferioare calitativ pun in pericol sanatatea pacientului.


4 Urmari negative ale esecului implantului dentarEfectele negative ale esecului unui implant dentar


1. „Paralizie partiala” - leziunea nervilor. Daca implantul este inserat langa sau chiar in nervi, pacientul poate suferi o desensibilizare a unei parti a gurii, tradusa prin amortirea permanenta. Unele cazuri raman netratabile, efectele fiind permanente.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.