Setari Cookie-uri

Cum iti afecteaza dantura starea generala de SANATATE - Specialistii ne atentioneaza

Problemele de la nivelul cavitatii bucale lasate netratate, mai devreme sau mai tarziu se rasfrang si asupra starii generale de sanatate.

Incontestabil, in societatea moderna, aspectul fizic joaca un rol crucial. Zilnic, pe toate caile media ni se prezinta etaloane ale frumusetii, inoculandu-ne tuturor dorinta de a fi mereu tineri si frumosi. Exista o intreaga industrie, foarte profitabila de altfel, care speculand aceasta preocupare, vinde solutii de frumusete si intinerire de la diete pentru slabit, operatii estetice, sali de fitness, saloane cosmetice.

Putem afirma ca aspectul fizic a devenit o carte de vizita in societatea secolului XXI, iar zambetul este unul din cei mai importanti parametri ce-l definesc.

stomatologie

Dar nu despre importanta functiei estetice a unei danturi sanatoase as vrea sa discut astazi, ci despre impactul sanatatii cavitatii bucale asupra sanatatii generale si despre importanta functionalitatii danturii.

Problemele de la nivelul cavitatii bucale lasate netratate, mai devreme sau mai tarziu se rasfrang si asupra starii generale de sanatate.

Citește și:

Chiar de la primul simptom resimtit de pacient, durerea, este perturbata partial si functia masticatorie, pacientul neputand efectua cu usurinta masticatia pe partea dureroasa. Daca nu se intervine in timp util, dintele se poate compromite putand fi necesara extractia sa, fie infectia cu punct de plecare dentar se extinde si la tesuturile invecinate (osul maxilar, mandibular, sinusuri maxilare, tesuturi moi).

Prin neglijarea sanatatii dintilor si pierderea mai multor dinti, sunt afectate intr-o masura importanta si functia fonetica, si cea masticatorie, putand afecta chiar si functionalitatea intregului sistem digestiv .

Mergand pe un fir mai pesimist, este cunoscut ca uneori o infectie cu punct de plecare dentar se poate propaga pana la tesuturi cu functii vitale, putand pune in pericol chiar viata individului.

Citește și:

De aceea este impetuos necesar sa se acorde aceeasi importanta dintilor cum acordam si celorlalte organe ale corpului nostru.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
16 Octombrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.