Setari Cookie-uri

Cum sa vindeci CARIILE prin metode NATURALE

Caria dentara este cea mai intalnita boala a dintilor, putand duce pana la pierderea acestora.

Daca pana acum marea majortate dintre noi tratam cariile la stomatolog indiferent de gravitatea acestora, sunt specialisti care sustin ca putem trata cariile in mod natural.

Pana nu demult s-a crezut ca alimentatia bogata in zaharuri ar contribui la aparitia cariilor. Se spunea ca bacteriile din cavitatea bucala consuma aceste zaharuri, insa metabolismul lor produce acizi care ar putea afecta smaltul. Odata fisurat smaltul, bacteriile se pot instala in micile crapaturi, formand caria dentara.

In prezent sunt specialisti care contrazic teoria de mai sus, sustinand ca bacteriile din cavitatea bucala nu se hranesc cu zaharuri, ci cu proteine si nutrienti de buna calitate. Asadar evitarea alimentelor bogate in carbohidrati nu ne apara in totalitate de cariile dentare.

Cum putem trata cariile in mod natural

Primul pas este schimbarea alimentatiei

O dieta cu alimente de buna calitate tine dantura sanatoasa, dar si silueta frumoasa. Asadar o metoda naturala de a preveni si trata cariile incipiente este chiar... dieta!

Citește și:

Smaltul dentar este hranit de dentina – tesutul care se sfla imediat sub smalt. Dentina este bogata in nutrienti si mai ales minerale care mentin structura smaltului. O alimentatie sanatoasa asigura si sanatatea dintilor.

Este recomandat sa evitati dulciurile si fainoasele, dar si alimentele care contin zahar, pentru ca acestea creeaza un mediu acid in cavitatea bucala, iar pH-ul acid sensibilizeaza smaltul dentar.

Consumati carne, in special carne de peste si fructe de mare, dar si oua, legume si fructe proaspete, precum si lactate bio. Consumati cat mai multe legume crude si mai putin gatite, evitati sa gatiti legumele. De asemenea preparatele prajite trebuie evitate, dar si consumul de paine la fiecare masa, pentru ca painea este bogata in carbohidrati si nutrienti care scad absorbtia mineralelor la nivel intenstinal, in special a calciului! Calciul este esential pentru mentinerea sanatatii dintilor si oaselor.

Citește și:

Foto: dieta dinti sanatosi - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
30 Iulie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.