Setari Cookie-uri

Trebuie sa stii: Boli pe care le poti lua de la piscina

Tot mai multe persoane aleg sa se relaxeze inotand in apa piscinelor, mergand la centrele Spa, la baile terapeutice ori pur si simplu la o iesire pe malul unui lac ori la mare.

Apele piscinelor, dar si cele din lacuri sau chiar apa marii pot prezenta un risc pentru sanatate, de aceea este indicat sa cunoastem pericolele carora ne expunem cand inotam, pentru a le putea preveni.

Boli pe care le poti contacta la piscina

Conjunctivitele de bazin

Conjunctivitele sunt afectiuni care pot interesa unul sau ambii ochi, manifestandu-se prin inrosire, senzatie de corp strain in ochi, mancarimi, secretie lacrimala crescuta, inflamatia pleoapelor si secretie conjunctivala purulenta.

Pentru a evita contaminarea ochiului, medicul recomanda purtarea ochelarilor de inot sau evitarea scufundarii capului.

Conjunctivitele sunt afectiuni care pot fi contactate si din apele lacurilor sau apa marii.

boli de la bazin, spa, piscina si de la mare

Afectiuni ale urechilor – otitele

Otita externa este o afectiune localizata la nivelul conductului auditiv, manifestata prin durere locala, secretie abundenta, infundarea urechii, prurit sau chiar sangerare. Otitele se pot complica cu afectarea timpanului si chiar perforarea acestuia.

Citește și:

Pentru a va proteja sanatatea urechilor este recomandat sa purtati dopuri sau sa evitati scufundarea capului.

Tulburari digestive

Se intampla uneori ca apa sa fie inghitita in mod involuntar, in timpul inotului si jocurilor in apa. In functie de continutul sau, apa poate provoca o serie de infectii ale aparatului digestiv, in special enterocolite, gastroenterite, giardioza etc. Acestea se pot manifesta prin greata, varsaturi, diaree, crampe abdominale, febra, cefalee, stare generala alterata.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
17 Iulie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.