Setari Cookie-uri

Incontinenta urinara cauze si tratament

Incontinenta urinara (pierderea involuntara de urina) nu este deloc rara, chiar daca foarte multe din persoanele care sufera de aceasta problema refuza sa vorbeasca despre ea. Conform rezultatelor actuale, una din trei femei sufera de incontinenta urinara. Numarul de femei care sufera de aceasta afectiune (dintre cele tinere) este mult mai mare decat cel al barbatilor (tineri si ei), raportul fiind de 5:1.

Teoretic se masoara volumul rezidual de urina dupa mictiune care trebuie sa fie de 50 cm cubi. Exista insa cazuri cand volumul nu este normal si nu indica incontinenta urinara, in sensul ca este mai mare, spre exemplu la femeile care au cazuta mai jos vezica urinara si uretra devine contorsionata, ingreunand eliminarea urinei. Evident ca aceasta femeie prezinta infectii urinare dese.

Tratament

Se poate efectua tratament medicamentos cu sanse de reusita de 75%, fiind cel mai preferat tratament de catre femei, insa nu toate prezinta un raspuns favorabil la acest tratament, unele dintre ele avand efecte adverse serioase.

Cel mai bun tratament recomandat si natural totodata este reprezenta de exercitiile Kegel.

ATENTIE! Efectuarea CORECTA a exercitiilor Kegel

De cele mai multe ori aceste exercitii sunt gresit efectuate, adica majoritatea oamenilor au inteles din surse neprofesionale ca trebuie sa isi intrerupa jetul de urina si sa incerce sa faca acest lucru de cateva ori in timpul fiecarui urinat. Aceste zvonuri au un gram de adevar, in sensul ca incordeaza muschii peretelui pelvin, insa au un efect advers deosebit de grav: infectii urinare cronice. De aceea medicii recomanda alt tip de efectuare a contractiilor musculaturii peretelui pelvin: nu trebui sa fiti la toaleta!

Citește și:

Va asezati pe un scaun confortabil in care sa puteti sta relaxati. Va duceti mana pe abdomen si il palpati pentru a va convinge ca este relaxat cat se poate de mult. Apoi, ramanand cu manuta pe abdomen si incercand sa-l mentineti relaxat incordati muschii peretelui pelvin ca si cum ati dori sa opriti o urinare. Mentineti 5 secunde incordarea, dupa care relaxati aproximativ 15 secunde. Reluati incordarile timp de 5 minute continue pe zi.

Dupa ce ati invatat cum sa faceti acest lucru, il veti putea folosi si in alte momente care ar putea slabii muschii perineului: cand tusiti incordati-i, la fel si atunci cand ridicati.

Pentru revenirea din incontinenta urinara trebuie sa faceti aceste exercitii timp de cateva luni, intarirea muschilor perineului necesitand timp. De asemenea daca incontinenta urinara este de alta cauza, cum ar fi infectiile urinare, prin tratarea cauzei aceasta va disparea.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Mai 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.