Setari Cookie-uri

Cele 5 Principii ale alimentatiei chinezesti si elementele asociate

Un mod eficient de a crea echilibru in organism este sa consumam alimente ce corespund celor 5 gusturi: Foc - Amar, Pamant - Dulce, Metal - Iute, Apa - Sarat, Lemn - Acru.

Un mod eficient de a crea echilibru in organism este sa consumam alimente ce corespund celor 5 gusturi: Foc - Amar, Pamant - Dulce, Metal - Iute, Apa - Sarat, Lemn - Acru.

xingshenzhuang.ro ne prezinta sistemul celor 5 elemente chinezesti si alimentele ce corespund acestuia.

Conform sistemului celor 5 elemente (Apa, Foc, Lemn, Pamant, Metal) este important sa mentinem un echilibru intre acestea pentru a ne pastra o sanatate perfecta.

Daca invatam sa echilibram nutritia specifica elementelor atunci vom primi suficienti factori nutritivi din ceea ce mancam. Unul dintre cele mai bune moduri de a crea echilibru in organism este sa consumam alimente ce corespund celor 5 gusturi:

Foc - Amar

Pamant - Dulce

Metal - Iute

Apa - Sarat

Lemn - Acru

Moduri de a parcurge diagrama celor 5 elemente

Sunt doua moduri de a parcurge diagrama elementelor:

Citește și:
  • un ciclu creator, generator Cele 5 elemente chinezesti si alimentele
  • un ciclu de control sau de distrugere

Ciclul generator

In ciclul generator Apa hraneste Lemnul, Lemnul hraneste Focul, Focul prin ardere se transforma in Pamant (il hraneste), Pamantul se transforma in Metal (il creste in interiorul lui) iar Metalul intr-un final se transforma in Apa. Acesta este ciclul generator.

Cum ne ajuta toate acestea concret pe noi insine ? Daca exista de exemplu o carenta energetica pe Foc ea poate fi remediata prin actiunea Lemnului care va hrani si va genera Foc. Daca inima fizica manifesta anumite probleme de functionare, iar tratamentele specifice inimii nu par sa dea roade, e posibil ca o activare a Lemnului sa reechilibreze energia.

La fel cum la Apa daca rinichii par sa fie extrem de obositi si nu isi mai fac treaba, activarea Metalului prin intermediul plamanilor, plimbare prelungita in aer liber, aer curat in camera si la locul de munca, o cura de 2-3 zile de aer f curat e de natura sa restabileasca echilibrul pierdut. O mancare care contine prea mult Foc poate fi echilibrata (controlat efectul Focului) printr-un aliment puternic dominat de Apa.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.