Setari Cookie-uri

Cele 5 Principii ale alimentatiei chinezesti si elementele asociate

Un mod eficient de a crea echilibru in organism este sa consumam alimente ce corespund celor 5 gusturi: Foc - Amar, Pamant - Dulce, Metal - Iute, Apa - Sarat, Lemn - Acru.

Specific: peste proaspat si in saramura, icre, caviar
Carne: porc
Cereale: hrisca
Fructe: pepene, zmeura, dude, rodii, afine, mure
Altele: ciuperci, fructe de mare, nuci
Atentie la branza.
Aceste alimente au efect de calmare a organismului.

LEMN:

Toate alimentele acre si de culoare verde.
Carne: de pui (in special ficat)
Cereale: grau, secara, ovaz
Legume: salata verde, fasole verde, dovlecel, spanac, broccoli, varza
Fructe: avocado, lamai, lime, prune, struguri
Atentie la produsele lactate.
Aceste alimente aduc beneficii in special persoanelor imprastiate si schimbatoare.

Actiuni terapeutice:

  • Alimentele amare (foc) sunt in general racoritoare (yin) si favorizeaza descresterea energiei
  • Alimentele dulci (pamant) sunt intaritoare (yang) si favorizeaza energia sa se extinda in sus si la exterior
  • Alimentele iuti (metal) sunt in general generatoare de caldura (yang) si favorizeaza energia sa se extinda si sa se miste in exterior
  • Alimentele sarate (apa) sunt in general racoritoare (yin) si incurajeaza energia sa se miste inauntru si in jos
  • Alimentele acre (lemn) sunt racoritoare (yin) si favorizeaza energia sa se contracte si sa colecteze

Incercati sa consumati alimentele proaspete sau bine conservate. Cu cat e mai colorata mancarea in farfurie, cu atat sunt implicate toate cele cinci elemente. Daca veti combina alimentele va fi sanatos, distractiv si delicios.

Citește și:

Comunicat de presa xingshenzhuang.ro

Citeste si articolele:

Cele 5 elemente chinezesti in numerologie

Vizionare placuta


Kudika
16 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.