Setari Cookie-uri

Cura de slabire prin... infometare?

Am sesizat ca majoritatea perosanelor care isi doresc o schimbare in viata lor care sa aiba ca efect eliminarea surplusului de kilograme aleg sa manance mai putin sau chiar sa se infometezi si ma refer atat la femei, cat si la barbati, caci tendinta de supraponderabilitate este genral valabila a ambele sexe.

Am sesizat ca majoritatea perosanelor care isi doresc o schimbare in viata lor care sa aiba ca efect eliminarea surplusului de kilograme aleg sa manance mai putin sau chiar sa se infometezi si ma refer atat la femei, cat si la barbati, caci tendinta de supraponderabilitate este genral valabila a ambele sexe.

Slabesc prin infometare?

Aceasta este o intrebare foarte frecvent intalnita, ba mai mult, pentru unele persoane este chiar o convinegere la un moment dat. Insa ce se intampla cu organismul atunci cand este supus infoemtarii? In corpul nostru exista centrii nervosi responsabili se senzatia de foame sau satietate, de pofte, care controleaza cantitatea de glucoza si alti nutrienti din sange etc. In cazul unei dereglari in special pe fondul unui stres alimentar (mancare necorespunzator calitativ, de la fast-food, cu multe chimicale, coloranti etc) acesti centrii isi pierd capacitatea de a "cere" nutrienti pe masura realelor necesitati organice, astfel ca respectivele persoane sufera tot soiul de dereglari alimentare si deci ponderale, de la anorexie pana la bulimie sau obezitate.

Citește și:

Odata dobandit surplusul de kilograme, singura solutie pentru a-l elimina este reprezentata in special de sport si de o alimentatie care sa favorizeze eliminarea si metabolizarea grasimilor si sa inhibe absorbtia (prin lipsa de alimente, cea mai buna metoda de a nu oferi organismului lipide) sau depozitarea lor in celulele adipoase. Aceasta este un regim sanatos si puteti citi despre acesta in articolul "Care este cea mai buna dieta".

Atunci cand infometam organismul, practic il obligam sa intre intr-o stare de alarma, de criza, astfel ca va lua toate masurile astfel incat sa nu ajunga vreodata cu o concentratie de glucoza foarte mica in sange (mare atentie pentru cei care au senzatie de lesin in urma infometarii). Astfel in prima faza respectiva persoana slabeste pentru ca organismul scoate din depozite pentru a suplini lipsa energetica si totodata pentru a-si modifica procesele de supravietuire, ca ulterior sa incetineasca foarte mult procesele de eliberare energetica si respectiva persoana va lua din nou in greutate dupa un anumit timp chiar daca mananca doar un pachet de bicuiti dietetici pe zi, caci organismul tinde sa depoziteze tot ce primeste. Scaderea proceselor metabolice si a celor de consum energetic se exteriorizeaza prin senzatia de oboseala, somnolenta, astenie fizica, oboseala la efort mic (urcatul unui etaj pe scari), scaderea capacitatii de atentie si memorare, lipsa dorintei de comunicare, depresie, axietate, atatcuri de panica etc. Concluzionand, prin infometare slabesti intitial, urmand ca ulterior sa depozitezi si mai multe lipide, insa... cu multe boli asociate si dobandite din perioada de infometare.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 August 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.