Setari Cookie-uri

Beneficiile UIMITOARE ale DUDELOR: peste 500 de studii medicale le atesta

Dudele sunt subestimate pe piata de fructe, desi specialistii si studiile medicale sustin altceva - dudele prezinta beneficii incredibile pentru sanatate.

Fiind bogate in antioxidanti, vitamine, minerale, dar si o serie de substante mai rar intalnite in natura, dudele au incitat curiozitatea specialistilor. Astazi peste 500 de studii dovedesc efectele benefice ale dudelor si cauta solutii pentru o mai buna comercializare a acestora.

Dudele devin astfel adevarati aliati ai sanatatii, dar si ai frumusetii, tot mai multe studii dovedind efectele de intinerire a produselor cosmetice care contin extracte din dude.

beneficiile dudelor pentru sanatate - studii medicale

Care sunt cele mai importante beneficii ale dudelor?

Dudele sunt bogate in antioxidanti

Daca vreti sa eliminati toxinele din organism, bazati-va pe o dieta bogata in dude, in special dude negre. Acestea contin mai multi antioxidanti, printre care si antocianine, implicate in protectia ADN-ului celular.

Beneficiile dudelor: indicate in ameliorarea diabetului de tip 2 si a hiperuricemiei

Pentru aceste efecte uluitoare sunt folosite frunzele de dud, dar si fructele (mai multe informatii in acest studiu). Folosite de sute de ani in medcina chineza, frunzele de dud si-au dovedit actiunea benefica in cazul pacientilor cu diabet zaharat, dar si hiperuricemie, doua afectiuni cu riscuri importante asupra sanatatii.

Citește și:

Frunzele de dud reduc glucoza din sange, actioneaza asupra acidului uric prin scaderea acestuia, intensifica consumul de glucoza in celulele grase protejand pancreasul endocrin, inhiba peroxidarea lipidelor, inhiba xantinoxidaza si scad stresul oxidativ, ajutand in combaterea radicalilor liberi din organism.

Foto: beneficiile dudelor - Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
24 Iunie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.