Setari Cookie-uri

Uleiuri-TRATAMENT care-ti regenereaza PARUL

Uleiurile sunt tot mai apreciate de stilisti pentru efectele lor de refacere a structurii firului de par, iar terapeutii recomanda in diverse preparate utilizarea uleiurilor de par pentru tratarea a numeroase afectiuni ale scalpului, cum ar fi caderea parului, matreata etc.

Iti propunem sa descoperi cele mai importante proprietati ale uleiurilor pentru par si cum le poti folosi.

5 uleiuri pentru par cu efect regenerant

beneficiile uleiurilor de par Uleiuri pentru par: uleiul de RICIN

Uleiul de ricin nu doar imbunatateste aspectul firului de par si il face mai sanatos, dar este totodata un excelent tratament pentru par.

Uleiul de ricin este indicat pentru parul rebel, parul care creste greu (mai ales la persoanele fumatoare), in cazul alopeciei sau caderii exagerate a parului, dar si pentru firul subtire. Desigur, uleiul de argan poate fi folosit pentru toate tipurile de par, insa si pentru cel fragil, devitalizat, rar sau uscat prezinta efecte uluitoare.

In privinta scalpului, uleiul de ricin trateaza pielea sensibila, matreata, inflamatiile si reduce o serie de afectiuni cutanate, cum ar fi verucile (negii).

Folosit saptamanal, aplicat ca o masca pe par, eventual imbunatatit cu vitamina A uleioasa si vitamina E, uleiul de ricin iti va indesi parul in numai jumatate de an de utilizare – un record in privinta cosmeticii. Se acopera parul pe care s-a aplicat uleiul (nu uitati sa masati scalpul) cu un prosop si se lasa sa actioneze o ora. Se clateste apoi parul si se spala obisnuit cu sampon si balsam. Daca simtiti nevoia, samponati de doua ori.

Citește și:

Uleiuri pentru par: uleiul de COCOS

Uleiul de cocos (vezi aici reteta pentru a obtine acasa ulei de cocos - VIDEO) este poate cea mai buna alegere pentru parul lipsit de stralucire sau cel care se incurca repede. Hidrateaza intens firul de par si reduce caderea acestuia, parul devenind mai puternic, cu aspect revitalizat si ingrijit.

Pentru ca uleiul de cocos este bogat in vitamina E, nu este nevoie sa il amestecati in diverse masti de par homemade, el fiind suficient de hranitor si bogat in vitamine, incat nu veti avea nevoie de alte ingrediente.

Foto: cum se folosesc uleiurile pentru par - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
17 Septembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.