Setari Cookie-uri

5 ceaiuri medicinale pentru igiena intima feminina

Femeia este sensibila in ceea ce priveste sanatatea genitala, avand momente delicate de sensibilitate la infectii in fiecare luna in timpul menstruatiei si totodata fiind usor dispusa tulburarilor florei vaginale care prezinta multiple cauze.

Femeia este sensibila in ceea ce priveste sanatatea genitala, avand momente delicate de sensibilitate la infectii in fiecare luna in timpul menstruatiei si totodata fiind usor dispusa tulburarilor florei vaginale care prezinta multiple cauze.

ceaiuri pentru uz intim In timpul menstruatiei “dopul” de secretii mucoase (glera) de la nivelul colului uterin dispare pentru a face loc sangelui menstrual sa se scurga din uter in vagin. Mucoasa uterina este acum eliminata, astfel practic intreaga cavitate uterina este ca o rana deschisa. Riscul infectiilor vaginale cu debut in perioada mestruala este crescuta, microbii putand patrunde usor pana la nivelul uterului. De aceea in timpul menstruatiei se recomanda o igiena intima riguroasa, daca cuplul este pro contact sexual in aceasta perioada va trebui sa acorde o atentie sportia igienei, femeia poate folosi ocazional tampoanele, insa nu in mod constant, indicate fiind abrorbantele sau cupa menstruala (cititi articolul Ai auzit de cupa menstruala?).

Vaginul prezinta functii de autocuratare (prin secretiile continue si scurgerea acestora), insa se recomanda ca inaintea contactelor sexuale ambii parteneri sa faca dus. Spalaturile vaginale nu sunt indicate ca uz frecvent, ci acestea se fac numai la recomandarea medicului, cand femeia prezinta deja o infectie vaginala. Multipli factori pot perturba insa flora vaginala care contine bacterii specifice si un fung – Candida albicans – care traieste in mod normal la nivelul mucoasei vaginale. Atunci cand echilibrul florei vaginale este perturbat, unele microorganisme (cel mai adesea Candida albicans) incep sa se dezvolte mai mult decat altele, modificand pH-ul vaginal si ducand la infectie vaginala (vaginita).

Care sunt cauzele care duc la perturbarea florei vaginale?

Factorii care pot produce un dezechilibru vaginal sunt:
- Alimentatia inadecvata, bogata in dulciuri si fainoase ori preparate fast-food, dar saraca in legume si fructe;
- Lipsa iaurturilor din alimentatie;
- Hidratarea insuficienta sau consumul sucurilor din comert;
- Folosirea lenjeriei intime din materiale sintetice, eventual tanga, ci nu din bumbac;
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.