Setari Cookie-uri

5 ceaiuri medicinale pentru igiena intima feminina

Femeia este sensibila in ceea ce priveste sanatatea genitala, avand momente delicate de sensibilitate la infectii in fiecare luna in timpul menstruatiei si totodata fiind usor dispusa tulburarilor florei vaginale care prezinta multiple cauze.

- Amelioreaza simptomele menopauzei.

Cretisoara se poate utiliza sub forma de ceaiuri sau tincturi cu uz oral sau la recomandarea medicului se poate prepara ceai de cretisoara pentru spalaturile vaginale.

Salvia

Salvia este o planta medicinala folosita totodata si in bucatarii ca si condiment. Salvia este cunoscuta ca avand un continut important de fitohormoni si substante active, putand fi folosita in:
- Tulburari menstruale si hormonale;
- Diminuarea simptomelor care apar la menopauza;
- Combate “uscacinea” vaginala care poata sa apara dupa infectii vaginale repetate sau la menopauza prin atrofierea firesca a mucoasei vaginale;
- Salvia prezinta si alte beneficii asupra organismului: imbunatateste memoria, reduce stresul, creste imunitatea, creste libidoul, amelioreaza afectiunile digestive etc.

Salvia se poate folosi atat in condimentare, cat si ca ceai sau tincturi. Local se pot face spalaturi vaginale la indicatia medicului.

ceai igiena intima Pelinul

Pelinul, desi este bine cunoscut prin gustul sau amar, reprezinta un elixir al sanatatii. Acesta este foarte util femeilor pentru mentinerea sanatatii gentiale, dar prezinta totodata si numeroase alte beneficii pentru sanatate:
- Reduce sangerarile menstruale;
- Regleaza menstruatia si reduce tulbrarile sindromului premenstrual;
- Folosit in spalaturi vaginale, are efecte antiinfamatoare, dezinfectante si calmante;
- Este un foarte bun tonic cerebral;
- Este recomandat in afectiunile digestive de orice fel;
- Amelioreaza simptomele in edem, guta;
- Este un bun cicatrizant;
- Prezinta efecte antiparazitare, fiind util in eliminarea viermilor intestinalietc.

Pelinul se foloseste in ceiauri sau tincturi, iar la recomandarea medicului in spalaturi vaginale.

Galbenelele

Galbenelele sunt plante cunoscute din timpuri stravechi pentru efectele lor tamaduitoare. Ele au efecte calmate, antiinflamatoare, analgetice, reglatoare, dezinfectante, cicatrizante, hemostatice, imunostimulatoare etc. Astfel galbenelele aduc beneficii atat in preventie, cat si in tratamentul multor afectiuni:
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.