Caisele sunt utilizate astazi atat in dietoterapie, cat si in frumusete. Chinezii utilizau caisele pentru infrumusetare si viata lunga.
Ce contin caisele?
Caisele contin substante active de care organismul nostru are nevoie:
- Vitamine: bogate in betacaroten, vitamina A, vitamina E, vitamina C, vitamine din complexul B
- Minerale: sodiu, clor, fier, magneziu etc
- Substante active si antioxidanti
8 Beneficii ale caiselor pentru sanatate
Caisele imbunatatesc vederea si previn cataracta
Prin continutul ridicat de betacaroten/vitamina A - o vitamina indispensabila vederii – caisele sunt utile in prevenirea cataractei si in imbunatatirea acuitatii vizuale. Alte fructe si legume bogate in betacaroten (au culoare rosie sau portocalie) sunt de asemenea utile pentru sanatatea ochilor: morcov, pepene galben si rosu, gutuie, rosii etc.
Caisele au proprietati anticancerigene
Ca majoritatea fructelor, si caisele prezinta un continut ridicat de antioxidanti, ceea ce ajuta in combaterea efectelor degenerative ale radicalilor liberi. In felul acesta antioxidantii protejeaza celulele organismului privind transformarea canceroasa a acestora.