Caisele sunt utilizate astazi atat in dietoterapie, cat si in frumusete. Chinezii utilizau caisele pentru infrumusetare si viata lunga.

Caisele – bune pentru ficat

Caisele stimuleaza regenerarea ficatului si functiile celulelor hepatice, ajutand la detoxifierea naturala a acestui organ. Caisele sunt astfel indicate celor care prezinta diverse afectiuni hepatice: steatoza hepatica sau ficat gras, hepatite toxice sau virale, oboseala etc.

cxaise beneficii pentru sanatate - nutritie - sfaturi nutritionist

Consumul de caise recomandat

Este indicat sa faceti o cura de sezon cu caise, dar si alte fructe care apar in mod natural in aceeasi perioada cu caisele. Astfel puteti consuma 4-5 caise zilnic, alaturi de alte fructe, cum ar fi de exemplu ciresele.

Te invitam sa citesti si:

Ciresele - beneficii pentru sanatate si viata lunga

Caisele - fructe cu calorii negative

Prajitura cu caise

cxaise beneficii pentru sanatate - nutritie - sfaturi nutritionist

Surse foto articol: sxc.hu

Un articol de Iulia Dibu - Specialist Nutritionist

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: