Ciresele, fructe gustoase pe care omul le consuma de secole, sunt bogate in vitamine, minerale si antioxidanti, astfel incat aduc multe beneficii sanatatii si sporesc longevitatea.
Foto @ shutterstock_41633008
Ciresele contin:
- vitamine: betacaroten, vitamina C, vitamina PP, vitamina K, vitamine din complexul B
- minerale: clor, sodiu, potasiu, magneziu etc
- antioxidanti
- substante active
Citeste si:
Ciresele, miracolul antioxidant al verii
10 Beneficii ale cireselor pentru sanatate
Fructele care previn cancerul
Ciresele contin antioxidanti si substante active care detoxifica organismul si mentin sanatatea celulelor, prevenind astfel mutatiile celulare si aparitia cancerului.
Ciresele sunt analgetice naturale
Ciresele scad durerea, in special cea scheletica si musculara. Astfel cei care lucreaza mult fizic, stau mult in picioare sau din contra, stau mult pe scaun ceea ce le provoaca dureri, precum si cei care practica sportul de performanta se pot bucura de beneficiile “antidurere” ale cireselor.
Ciresele scad colesterolul
Ciresele scad colesteolul din sange, ajutand astfel la prevenirea bolilor cardiovasculare, a aterosclerozei, a infarctului miocardic si a accidentelor vasculare cerebrale. Consumate zilnic in sezonul lor, ciresele scad incidenta bolilor specifice sezonului cald.
Citeste si:
7 Alimente care scad colesterolul
Analize medicale pentru colesterol si alte grasimi din sange