Ciresele, fructe gustoase pe care omul le consuma de secole, sunt bogate in vitamine, minerale si antioxidanti, astfel incat aduc multe beneficii sanatatii si sporesc longevitatea.

Ce contin ciresele

cirese

Foto @ shutterstock_41633008

Ciresele contin:

  • vitamine: betacaroten, vitamina C, vitamina PP, vitamina K, vitamine din complexul B
  • minerale: clor, sodiu, potasiu, magneziu etc
  • antioxidanti
  • substante active

Citeste si:

Ciresele, miracolul antioxidant al verii

10 Beneficii ale cireselor pentru sanatate

Fructele care previn cancerul

Ciresele contin antioxidanti si substante active care detoxifica organismul si mentin sanatatea celulelor, prevenind astfel mutatiile celulare si aparitia cancerului.

Ciresele sunt analgetice naturale

Ciresele scad durerea, in special cea scheletica si musculara. Astfel cei care lucreaza mult fizic, stau mult in picioare sau din contra, stau mult pe scaun ceea ce le provoaca dureri, precum si cei care practica sportul de performanta se pot bucura de beneficiile “antidurere” ale cireselor.

cirese

Ciresele scad colesterolul

Ciresele scad colesteolul din sange, ajutand astfel la prevenirea bolilor cardiovasculare, a aterosclerozei, a infarctului miocardic si a accidentelor vasculare cerebrale. Consumate zilnic in sezonul lor, ciresele scad incidenta bolilor specifice sezonului cald.

Citeste si:

7 Alimente care scad colesterolul

Analize medicale pentru colesterol si alte grasimi din sange

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: