Setari Cookie-uri

Ciresele - beneficii pentru sanatate si viata lunga

Ciresele, fructe gustoase pe care omul le consuma de secole, sunt bogate in vitamine, minerale si antioxidanti, astfel incat aduc multe beneficii sanatatii si sporesc longevitatea.

Ciresele alunga oboseala

“Boabele rosii” au efecte pozitive asupra somnului, inlaturand insomniile si ajutand persoana in cauza sa se odihneasca mai bine. Astfel somnul este mai lung, mai linistit si mai odihnitor.
Ciresele sunt indicate si celor care se plang de cosmaruri, caci imbunatatesc calitatea somnului.

cirese beneficii

Beneficii cirese – bune pentru ficat

Ciresele sunt indicate si hepaticilor, astfel persoanele care sufera de afectiuni ale ficatului pot face o cura intensa de cirese, consumand in fiecare zi doua cesti de cirese pe stomacul gol. Nu este indicat sa consumati mai multe cirese pentru ca predispun la ingrasare si la cresterea glicemiei, avand o cantitate mai mare de zahar decat alte fructe.

Cozile de cirese - elimina pietrele la rinichi

Litiaza renala, microlitiaza renala sau patologii cunoscute in limbajul popular ca “pietre la rinichi” sau “nisip la rinichi” sunt combatute consumand zilnic o cana de ceai de cozi de cirese.

Citește și:

La 250 ml de apa fierbinte se pun o lingurita cu varf de cozi de cirese maruntite. Ceaiul de cozi de cirese se poate indulci cu miere.

cirese beneficii pentru sanatate: boli de ficat, pietre la rinichi, colesterol, albirea dintilor etc.

Foto @ shutterstock_55142353

Ciresele sporesc longevitatea

Prin continutul ridicat de antioxidanti, dar si de vitamine, minerale si oligoelemente, ciresele ajuta celulele corpului sa traiasca mai mult si sa isi mentina functiile specifice. Cei care consuma cirese in sezonul lor isi cresc usor speranta de viata.

Vizionare placuta


Kudika
11 Iunie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.