Setari Cookie-uri

Peste 20 de ANI de cercetari: Cancerul poate fi vindecat cu CANABIS

Dupa 10 ani de cercetari a fost descoperit modul in care sistemul endocanabinoid... vindeca mai multe forme de cancer.

De fapt, Dr. Christina Sanchez, un biolog molecular de la Universitatea Compultense în Madrid Spania, a finalizat cei peste 10 ani de cercetari, demonstrand eficacitatea canabinoidelor in uciderea celulelor canceroase.

Exista peste 20.000 de studii pe platforma PubMed care demonstreaza efectele asupra sanatatii ale canabinoidelor, insa cateva dintre studii se remarca prin faptul ca urmaresc focalizat efectele extractelor de „canepa indiana” in privinta tratarii unor forme de cancer.

Ce este sistemul endocanabinoid?

In creierul nostru un numar foarte mare de celule nervoase prezinta receptori care sunt incadrati in sistemul endocanabinoid, un sistem ale carui efecte controleaza foarte multe procese din organism, de la senzatia de foame sau de satietate, la temperatura, durere sau rata de regenerare a unor celule din organism. Tot acest sistem raspunde si de o parte din emotii, dar si de memorie. Sistemul endocanabinoid mediaza multe sisteme si procese fiziologice, functiile sale fiind extrem de importante pentru sanatatea omului.

Citește și:

Multe teorii incearca sa explice aparitia cancerului: unele sunt legate de alimentatie si alte toxice din mediu (alimente procesate, substante toxice inhalate, tutun etc.), altele vorbesc depre emotiile puternice negative si pe termen lung care par a fi asociate cu aparitia cancerului (depresia este asociata cu cancerul), alte teorii explica o serie de mutatii genetice sau determinate de virusuri ale celulelor organismului, astfel incat aceste celule incep sa se inmulteasca excesiv, ducand la aparitia cancerului (de exemplu infectia cu virus HPV pentru cancerul de col uterin). Uneori, si leziunile unor organe sau factori interni de agresivitate pot creste riscul de cancer (cum ar fi esofagita cronica, cu risc de aparitie a cancerului de esofag).

Sistemu endocanabinoid mediaza raspunsul organismului la diversi factori de stres, regleaza sistemul imunitar si raspunde de impactul emotiilor asupra starii de spirit generale si asupra organismului. Este demonstrat stiintific ca emotiile ne influenteaza puternic starea de sanatate.Citeste mai departe in pagina urmatoare>>

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Septembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.