Setari Cookie-uri

Dureri de cap? Remedii naturiste incredibile

Durerile de cap sunt din ce in ce mai frecvente peste varsta de 18 ani si predomina in populatia sedentara, cu munca de birou, cu alimentatie necorespunzatoare, pozitie incorecta a coloanei vertebrale si eventual in populatia stresata.

Simplele exercitii fizice refac pozitia coloanei, imbunatatesc fluxul sanguin in aceste artere si astfel scapati de durerile de cap atat de chinuitoare. Gimnastica medicala reprezinta cel mai bun tratament pentru aceste dureri.


Atentie pentru cei care luati pastile contra durerii de cap: pastilele inhiba sensibilitatea nervilor si nu mai simtiti durerea, dar NU elimina cauza, ca atare durearea va reaparea curand. Idealul este sa inlaturati cauza durerilor de cap.

Dieta sanatoasa



Atunci cand aveti anumite carente alimentare puteti suferi si de dureri de cap. Astfel va recomandam sa consumati zilnic fructe si legume proaspete, ba chiar sa considerati aceasta regula o prioritate a fiecarei zile, fiindca aceste alimente va scapa de atat de multe patologii...


Durerile de cap pot sa apara in carente alimentare de fier care duc secundar la anemie feripriva, in carente de magneziu care dau si ele dureri de cap, in carente de calciu sau vitaina D si asa mai departe. O alimentatie corecta, adaptata stilului dumneavoastra de viata si eforturilor zilnice, va “salveaza” de aceste carente de vitamine si minerale si de simptomele si patologiile secundare acestora.

Aromaterapia



Aromaterapia este foarte puternica in ceea ce priveste combaterea durerilor de cap. Cele mai bune arome sunt cele tonice: uleiuri esentiale de lavanda, iasomie, citrice, fructe, magnolie, vanilie, etc.

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.