Setari Cookie-uri

Ce ingrediente dezgustatoare se afla in mancarea noastra ?

Cand vorbim despre mancare, alimentele procesate industrial reprezinta cel mai mare pericol cu care se confrunta societatea noastra in prezent. Aditivi alimentari dintre cei mai toxici se ascund cuminti in cele mai savuroase gusturi si in cele mai placute si imbietoare arome.

Cand vorbim despre mancare, alimentele procesate industrial reprezinta cel mai mare pericol cu care se confrunta societatea noastra in prezent. Aditivi alimentari dintre cei mai toxici se ascund cuminti in cele mai savuroase gusturi si in cele mai placute si imbietoare arome. Lantul Starbucks a eliminat de curand un colorant - natural, ce-i drept - care era facut din carapacea gandaceilor zdrobiti si transformati intr-un praf folosit la colorarea bauturilor de culoare rosie, precum smoothie sau frappuccino de capsuni. Folosirea colorantului era perfect legala, insa odata ce publicul a aflat despre utilizarea sa si a fost oripilat, s-a renuntat la el. Citind eticheta diverselor produse, putem afla cum nuantele de fructe, precum capsuni, zmeura, portocale sau lamaie sunt de fapt extrase din sfecla rosie, betacaroten sau clorofila, insa acestea sunt totusi cazuri fericite. Colorantii sintetici precum azorubina, tartrazina, carmoizina, rosu allure, sunset yellow, foarte des intalniti in componenta dulciurilor si a bauturilor racoritoare, trebuie evitati cu desavarsire.

Citește și:

Am mancat „Mazga roz” si „Meat glue” ?

„Mazga roz” arata ca o crema roz deschis si pare total inofensiva. Ea este insa un compus realizat din resturi grase de carne de vita impreuna cu amoniac si are rolul de a spori, aparent, calitatea carnii. Da, de-asta era toata absolut perfecta. „Mazga roz” a fost folosita ani de-a randul in Statele Unite la prepararea hamburgerilor de catre Taco Bell, Burger King, Mc Donald’s, dar a ajuns si in carnea destinata cantinelor scolilor americane. Dupa aflarea acestui fapt in 2008, substanta cu pricina, care este de fapt un hidroxid de amoniu, substanta folosita sub forma lichida in componenta produselor de curatat, a fost eliminata din carnea servita in fastfood-uri. Dar putem fi siguri ca in prezent nu a aparut o alta „mazga” cu proprietati miraculoase care sa ii fi luat locul?

Citește și:

ingrediente degustatoare

Vizionare placuta


Kudika
18 Mai 2012
Echipa Kudika

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.