Setari Cookie-uri

Ce ingrediente dezgustatoare se afla in mancarea noastra ?

Cand vorbim despre mancare, alimentele procesate industrial reprezinta cel mai mare pericol cu care se confrunta societatea noastra in prezent. Aditivi alimentari dintre cei mai toxici se ascund cuminti in cele mai savuroase gusturi si in cele mai placute si imbietoare arome.

Carnea „Frankenstein”

Cea de-a doua substanta dezgustatoare este „meat glue” care are rolul de a inchega bucati de carne, pentru ca aceasta sa ia cu usurinta anumite forme si sa para cat mai naturale, ajungand sa aiba aspectul dorit de file. „Meat glue” este o transglutaminaza sub forma de pudra, derivata din plasma sangelui de porc si de vita. Odata ce carnea „reconstruita” este gatita, nici cel mai iscusit bucatar nu mai poate sa observe diferenta. Substanta e produsa de companiile Fibrimex si Aijinomoto si a fost interzisa de catre Parlamentul European abia in 2010, la aceasta contribuind si insistentele celebrului Jamie Oliver. Substanta se mai poate cumpara si acum de pe Amazon.com la kilogram, si este inca folosita in multe restaurante, cel putin in Statele Unite.

Citește și:

Alte ingrediente...

Alte substante neobisnuite pe care nu ne-am astepta sa le gasim in mancarea noastra, dar cu toate acestea ele continua sa ne surprinda neplacut, sunt : castoreum, o substanta extrasa din glandele perianale ale castorilor, care potentaza aromele de capsuni si zmeura, L-cisteina, care este extrasa din pene de rata si se foloseste ca ameliorator si conservant al aluaturilor, azodicarbonamida, un agent de expandare folosit la fabricarea covoraselor de plastic, de exemplu, dar si la cresterea chiflelor de hamburger, shellac-ul, care este secretia unei specii de gandaci care traiesc in Thailanda si este folosita realizarea ojei, dar si la glazurarea jeleurilor, si celuloza, realizata din pulpa de lemn, este folosita in sosuri si in laptele cu ciocolata, ca agent de afanare.
&nbs

Vizionare placuta


Kudika
18 Mai 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.